Strategie pentru economie circulară dezvoltată în România Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 372 Vizualizări

Strategie pentru economie circulară dezvoltată în România

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, împreună cu Ambasada Finlandei în România, a organizat miercuri, 9 iunie, un eveniment dedicat economiei circulare, Towards Circular Economy: Finnish And Romanian Experiences.

„România dezvoltă în prezent o strategie privind economia circulară. Mulți dintre noi aplicăm deja în viața de zi cu zi principiile modelului economic al viitorului. Tiparul nu ne este deloc străin, gospodăria țărănească fiind întemeiată pe aceste concepte. În zilele noastre, economia circulară este puternic susținută de Uniunea Europeană și nu este nimic altceva decât un stil de viață ce presupune utilizarea prelungită a tuturor resurselor și serviciilor pe care noi ca cetățeni le folosim, obținând astfel o minimalizare a generării de deșeuri. Puterea exemplului este cea care va produce cele mai mari schimbări iar pentru noi este o provocare să putem învăța de la Finlanda, deschizător de drumuri global în economie circulară, cum un astfel de instrument sprijină îndeplinirea celor 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă al Agendei 2030.”, a declarat Borbély László, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.

Conferința a creat un cadru valoros pentru schimbul de cunoștințe, experiențe și bune practici între Finlanda și România, pentru aplicarea unor strategii și planuri naționale de economie circulară.

„Credem că economia circulară joacă un rol decisiv în abordarea crizei climatice și de mediu actuale deoarece oferă o nouă bază pentru menținerea bunăstării și competitivității economiilor noastre, în timp ce nu suprasolicită resursele naturale”, a precizat Marjut Akola, Ambasadorul Finlandei.

În cadrul evenimentului a fost subliniat faptul că este nevoie de un efort comun, la toate nivelurile, pentru identificarea strategiilor și găsirea căii corecte spre conservarea resurselor planetei noastre.

Dialogul a fost structurat în două sesiuni aplicate: construirea unor strategii de economie circular și conomia circulară în practică, exemple selectate de la companii.

Printre cei care au luat cuvântul s-au numărat: gazdele evenimentului, Excelența Sa Marjut Akola – ambasadorul Republicii Finlanda în România și Borbély László – consilier de Stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, Jyrki Kataien – președintele Finnish Innovation Fund Sitra, fost vice-președinte al Comisiei Europene, Claudiu Năsui – ministrul Economiei, antreprenoriatului și turismului, Róbert-Eugen Szep – secretar de stat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Rozalina Petrova – membru al Cabinetului Comisarului pentru Mediu, Oceane și Pescuit, Comisia Europeană, Kari Herlevi – director de proiect, Finnish Innovation Fund Sitra, Alessio Menegazzo – director pentru Sustenabilitate și Afaceri Instituționale al companiilor Enel din România și reprezentanţi a unor companii din România şi Finlanda.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE