Home / Administratie / Probleme la asfaltarea a două străzi din Târgu Mureș

Probleme la asfaltarea a două străzi din Târgu Mureș

Distribuie

Municipalitatea târgumureșeană anunță de ceva vreme că în oraș au loc lucrări intense de asfaltare și plombare a străzilor. În acest an, administrația plănuiește schimbarea covorului asfaltic pe patru străzi, anume Libertății, Mioriței, Ialomiței, Furtunii.

Într-o conferință de presă susținută în urmă cu câteva zile, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a specificat faptul că pe lângă acestea urmează a fi „introduse” în plan și strada Săvinești și zona Pieței Armatei. Mai mult, se va propune ca și strada Viile 1 Mai să fie propusă pentru lucrări de asfaltare.

„În ceea ce privește lucrările de asfaltare, așa cum se poate observa, suntem în plină campanie de asfaltare în oraș, înlocuirea covorului asfaltic, respectiv plombările. În mare parte, plombările au fost efectuate. Avem câteva străzi unde încă este în derulare procedura de asfaltare. Anul acesta este prevăzută mai ales zona Străzii Libertății, unde ani de zile nu a fost schimbat covorul asfaltic, dar și străzile Mioriței, Ialomiței, Furtunii. Urmează să fie introdusă strada Săvinești și Piața Armatei. Toate aceste străzi vor avea un nou covor asfaltic. Avem solicitări și din alte părți ale orașului. O stradă afectată este strada Viile 1 Mai. Reactualizăm datele și vom propune și această stradă spre modernizare completă”, a declarat Soós Zoltán.

Probleme, însă, ridică asfaltarea străzilor Gheorghe Șincai și General Ion Dumitrache. După cum a explicat edilul șef, pentru a se putea schimba covorul asfaltic pe aceste străzi este nevoie ca rețeaua de apă să fie înlocuită, întrucât există pericolul ca aceasta să fie afectată, fiind învechită. Asfaltarea propriu-zisă a acestor străzi ar putea fi făcută cel devreme în 2022.

„Avem două străzi în stare destul de degradată în centrul orașului. Este vorba despre strada Gheorghe Șincai și strada General Ion Dumitrache. Aici, înainte să efectuăm schimbarea covorului asfaltic este importantă schimbarea rețelei de apă care este foarte învechită. Pericolul este mare dacă intră un compactor, care poate să zdruncine conductele din pământ. Prima dată trebuie să efectuăm schimbarea utilităților. Probabil anul viitor vom avea și aici schimbarea covorului asfaltic. Anul acesta se vor efectua doar plombări ca să nu rămână gropi pe stradă. În continuare solicităm și populației și instituțiilor care observă orice defecțiune în drumuri, utilități, să ne semnaleze și intervenim”, a adăugat primarul municipiului Târgu Mureș.

Alex PĂTRAȘCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.