Schimbare de planuri în privința bustului lui Nicolae Bălcescu Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2462 Vizualizări

Schimbare de planuri în privința bustului lui Nicolae Bălcescu

Într-o conferință de presă care a avut loc marți, 8 iunie, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a devoalat faptul că este foarte posibil ca grupul statuar „Școala Ardeleană” să fie inaugurat cândva în luna august a acestui an.

„În luna mai, Primăria a primit avizul final al Ministerului Culturii legat de amplasarea statuii „Școala Ardeleană”. Va începe amenajarea spațiului în curând și sperăm că în luna august să putem porni și amplasarea și dezvelirea grupului statuar”, a explicat edilul șef.

În ceea ce privește bustul lui Nicolae Bălcescu, este posibil să existe o schimbare de planuri. Inițial, se dorea ca acesta să fie amplasat în zona străzii Bălcescu. Totuși, se poate ca bustul să fie amplasat pe soclul „vacant” de pe Bulevardul Cetății. Pentru aceasta va fi nevoie de un vot într-o ședință de Consiliu Local.

„Pentru bustul lui Nicolae Bălcescu, am solicitat de la Consiliul Local și va fi introdus la ședința Consiliului Local să se schimbe amplasarea inițială. La propunerea unor colegi din Consiliu, s-a decis să fie mutată statuia lui Nicolae Bălcescu în cartierul Bălcescu. Foarte mulți oameni de cultură au venit și au semnalat că ar dori și că ar fi mai respectuos ca acest bust să ajungă pe Bulevardul Cetății, unde există un soclu abandonat de peste 20 de ani. Am inițiat această hotărâre ca acest bust să ajungă într-un loc onorabil”, a adăugat Soós Zoltán.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE