Home / Administratie / Trei personalități târgumureșene, Cetățeni de Onoare

Trei personalități târgumureșene, Cetățeni de Onoare

Distribuie

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat luni, 14 iunie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru, acordarea titlului de Cetățean de Onoare către trei personalități ”cu merite deosebite”, care prin aportul adus ”au contribuit la ridicarea prestigiului localității.”

Titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Târgu Mureş va fi conferit în cadru festiv de către primarul orașului, cu prilejul Zilelor Târgumureșene, în data de 26 iunie 2021, de la ora 17.30.

Personalități de seamă

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, și prevede acordarea titlului de Cetățean de Onoare către dr. Pál-Antal Alexandru – istoric și arhivist, prof. univ. dr. Cornel Sigmirean – istoric și Sorina Bota – jurnalist (post-mortem).

”Cred că propunerile care au fost făcute și din partea altor consilieri sunt foarte bine întemeiate și mă bucur că în acest an cu ocazia Zilelor Târgumureșene orașul poate să decerne aceste titluri de Cetățean de Onoare către pentru niște personalități de seamă care într-adevăr au contribuit prin activitatea și prin cariera lor la îmbogățirea vieții culturale în primul rând a Târgu Mureșului, dar și în ceea ce privește istoriografia, literatura și așa mai departe, sunt personalități cunoscute”, a spus, în plenul ședinței, Soós Zoltán.

Gafa primarului

Totodată, primarul municipiului Târgu Mureș a afirmat, referindu-se la acordarea titlului de Cetățean de Onoare post-mortem, că acesta se acordă jurnalistei Sorina Bălaș (cunoscută opiniei publice datorită pseudonimului Sorina Bota).

”Este un titlu post-mortem acordat doamnei Bălaș Sorina și este iarăși pentru mine personal o legătură pe care nu o să o uit, am ajutat-o foarte mult pentru scrierea acelui volum care a apărut, ”Legendele orașului”, și cred că am pierdut cu toții cu Sorina și cred că merită acest titlu”, a afirmat Soós Zoltán.

Subscriem celor afirmate de primarul municipiului Târgu Mureș cu privire la activitatea profesională de excepție a jurnalistei care s-a stins prematur din viață în anul 2013, cu mențiunea că volumul de succes scris de Sorina Bota în anul 2010 la care se face referire nu se numește ”Legendele orașului”, ci ”Poveștile orașului”.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.