Home / Religie / Piatră de temelie pentru o nouă biserică în Bărdești

Piatră de temelie pentru o nouă biserică în Bărdești

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit duminică, 13 iunie, în parohia Bărdești, protopopiatul Târgu-Mureș, prilej cu care a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserică.

Actuala biserică parohială din localitatea Bărdești, comuna Sântana de Mureș, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a fost ridicată în anul 1912. Pe parcursul anilor, au fost efectuate numeroase lucrări de renovare și reabilitare la interiorul și exteriorul locașului de închinare. Pe data de 15 noiembrie 2015, biserica a fost sfințită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, la finalul tuturor lucrărilor de reabilitare. Datorită creșterii numărului populației în decursul ultimilor ani, la inițiativa bunilor credincioși, s-a hotărât edificarea unui nou locaș de închinare, cu hramul „Sfântul Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României”. În prezent, comunitatea de creștini ortodocși din parohia Bărdești este păstorită de către părintele Cosmin Alexandru Oprea.

 Chemare către Credință

„Trăim într-un timp când oamenii Îl refuză cu încăpățânare pe Dumnezeu și mulți dintre ei devin victime ale păcatului și sunt incapabili de iubire. În zilele noastre, drepturile omului sunt călcate în picioare, nedreptățile cresc, violențele explodează amenințător, iar relele și războaiele se întind tot mai mult. Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne cheamă să ne încredințăm Lui, Care este Împăratul lumii mântuite, singurul Suveran Care ne poate da pace și siguranță, iubire și iertare. De aceea, în Evanghelia de astăzi, ne spune răspicat sau auzim de la El aceste minunate cuvinte: «Părinte Sfinte, aceasta este viața veșnică: să Te cunoască pe Tine, singurul și adevăratul Dumnezeu, și pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis»”, au fost cuvintele de învățături adresate credincioșilor de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu citat de www. reintregirea.ro.

Foto: www.reintregirea.ro

Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Moment de bucurie pentru parohiile din Târnăveni și Delenii

Biserica „Sfânta Treime” din Târnăveni a găzduit joi, 22 aprilie, festivitatea de premierea celor trei …