Home / Politic / Leonard Azamfirei și Alexandru Rafila, întrevedere cu ambasadorul Israelului

Leonard Azamfirei și Alexandru Rafila, întrevedere cu ambasadorul Israelului

Distribuie

Vicepreședintele Senatului României, Leonard Azamfirei, împreună cu vicepreședintele Camerei Deputaților, Alexandru Rafila, au avut marți, 22 iunie, o întrevedere comună cu ambasadorul Statului Israel în România, E.S. David Saranga.

Potrivit unui comunicat de presă făcut public pe pagina web a Senatului, ”dialogul a prilejuit un schimb de opinii asupra elementelor de actualitate și a perspectivelor de aprofundare și extindere a dialogului politico-diplomatic bilateral, cu accent asupra dimensiunii academice, științifice și culturale a relațiilor romano-israeliene”, iar cu acest prilej ”cei doi demnitari români au adresat felicitări pentru succesul campaniei de vaccinare din Israel și au evocat interesul pentru schimburi de informații, experiență și bune practici identificate în acest proces.”
”De asemenea, cele două părți au punctat ecourile deosebit de favorabile ale vizitei de stat substanțiale pe care președintele Statului Israel, Reuven Rivlin, a efectuat-o în România, în perioada 8-10 iunie, precum și discursul susținut în cadrul şedinţei comune a celor două Camere ale Parlamentului, fapt care a reconfirmat statutul Israelului de partener-cheie, strategic, al României în Orientul Mijlociu. În context, a fost subliniată importanța identificării celor mai eficiente modalități de dezvoltare a unor parteneriate reciproc avantajoase în planul cooperării educaționale, precum și importanța beneficiilor recunoașterii diplomelor academice și a calificărilor profesionale obținute în marile centre de învățământ superior medical din România”, se arată în comunicat.
În cadrul întevederii, senatorul Leonard Azamfirei a afirmat relevanța oportunităților oferite de programul Erasmus+ cu țările partenere, care prezintă potențialul de a îmbunătăți posibilitățile de cooperare inter-universitară și de mobilitate pentru studenți și cadre didactice din Israel.
”Senatorul român a subliniat rolul esențial al cooperării în plan cultural, ca vector al dezvoltării relației bilaterale, argumentând necesitatea identificării de acţiuni şi proiecte comune care să contribuie în mod concret la promovarea culturii ebraice atât în capitală, cât și în provincie.
În final, ambele părți au reiterat interesul comun pentru menținerea și intensificarea dialogului bilateral, în special în domeniile menționate”, se mai precizează în comunicat.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.