Home / Invatamant / Absolvenții clasei a VIII-a au susținut al doilea examen din cadrul Evaluării Naționale

Absolvenții clasei a VIII-a au susținut al doilea examen din cadrul Evaluării Naționale

Joi, 24 iunie, s-a desfășurat a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a, la matematică – sesiunea 2021. Cea de-a treia probă va avea loc vineri, 25 iunie, iar rezultatele finale vor fi afișate sambătă, 4 iulie, atât la centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro.

Potrivit informațiilor furnizate de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș, au fost prezenți 3.376 de candidați, iar 217 de candidați nu s-au prezentat la examen în județul Mureș. De altfel, subiectul și baremul de corectare pentru proba de matematică au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

„Următoarea probă scrisă, cea la Limba și literatura maternă, va fi susținută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14.00, în centrele de examen. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evcaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Diana CĂRBUREAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Prezențe reghinene la ediția aniversară TIFF

Ediția din acest an a celui mai important eveniment dedicat filmului din România, Festivalul Internațional …