Mureș: Kovács Levente, consilier responsabil cu afacerile Uniunii Europene Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 486 Vizualizări

Mureș: Kovács Levente, consilier responsabil cu afacerile Uniunii Europene

Aleșii județeni au decis joi, 24 iunie, într-o ședință ordinară de lucru, desemnarea consilierului județean Kovács Levente, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Mureș – consilier responsabil cu afacerile Uniunii Europene în cadrul Rețelei europene a consilierilor regionali și locali ai Uniunii Europene.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, Comitetul European al Regiunilor este un organism consultativ al Uniunii Europene, format din reprezentanți ai celor 27 de state membre, aleși la nivel local și regional.

”Prin intermediul Comitetului European al Regiunilor, aceștia își pot exprima în mod direct opiniile cu privire la legislația Uniunii Europene care are impact asupra regiunilor și orașelor. Comitetul European al Regiunilor le oferă regiunilor și orașelor posibilitatea de a se implica oficial în procesul legislativ al Uniunii Europene, asigurându-se că punctele de vedere și nevoile autorităților locale și regionale sunt respectate. În acest context, în data de 9 mai 2021 – Ziua Europei, Uniunea Europeană a lansat inițiativa ”Conferința privind Viitorul Europei” – al cărei obiectiv îl constituie acela de a le acorda cetățenilor un rol mai important în conturarea politicilor și a obiectivelor ambițioase ale Uniunii Europene, îmbunătățind astfel reziliența Uniunii Europene la crize, indiferent de natura economică sau sanitară a acestora. Pentru a implica un număr cât mai mare de cetățeni în această inițiativă, Comitetul European al Regiunilor a lansat ”Rețeaua europeană a consilierilor regionali și locali ai Uniunii Europene”, a precizat președintele Consiliului Județean Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE