Premiul Bioeel, acordat unei actrițe din Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1187 Vizualizări

Premiul Bioeel, acordat unei actrițe din Mureș

Tradiţionalul Premiu Bioeel pentru Cel mai bun actor / Cea mai bună actriţă s-a acordat pentru anul 2020 la finalul premierei spectacolului „Întoarcerea“ de Laurenţiu Blaga, în regia lui Adi Iclenzan, care a avut loc la Sala Mică vineri, 18 iunie.

În acest an, trofeul, împreună cu diploma aferentă şi suma de 1.000 de euro donată de către Bioeel i-au revenit actriţei Georgiana Ghergu.

”Puşi, cum e alintată de cunoscuţi, a făcut în ultimul roluri memorabile în spectacolele „Villa Dolorosa“ de Rebekka Kricheldorf, regia Theodor-Cristian Popescu (nominalizat la categoria Cel mai bun spectacol al anului 2020 de către UNITER) şi „Nişte fete“ de Neil LaBute, regia Laura Moldovan. În 2021, Georgiana Ghergu a jucat în „Kasimir şi Karoline“ de Ödön von Horváth, regia László Bocsárdi, „Campionatul de improvizaţie“ şi „Întoarcerea“, iar, începând din toamnă, în stagiunea 2021-2022 va putea fi văzută din nou în „Albina din capul meu“ de Roland Schimmelpfennig, regia Theodor-Cristian Popescu, „Bulgakov 17“ după „Maestrul şi Margareta“ de Mihail Bulgakov, regia László Bocsárdi şi în „Lucruri pe care nu le-am spus niciodată“ de Maria Manolescu şi Leta Popescu, producţie în regia Letei Popescu, care va avea premiera în toamna acestui an”, a transmis Biroul de presă al Teatrului Național din Târgu Mureș.

Premiul a fost decernat de către Theo Marton, laureatul de anul trecut, şi Nicu Mihoc, directorul artistic al Companiei „Liviu Rebreanu“.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE