Lacul Ursu din Sovata, deshis pentru turiști Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2984 Vizualizări

Lacul Ursu din Sovata, deshis pentru turiști

Lacul Ursu din Staţiunea Balneoclimaterică Sovata, cel mai mare lac helioterm din lume şi cu cea mai mare concentraţie salină de pe planetă, şi-a deschis porţile vineri, după ce temperatura apei a atins 39 de grade Celsius la o adâncime de 1,5 metri.
”Din 25 iunie, se deschide Ştrandul Lacul Ursu pentru sezonul de vară 2021 (…) Apa are o temperatură de 28°C la suprafaţă şi 39°C la o adâncime de 1,5 metri”, informează site-ul Visit Sovata.
Primul lac sărat deschis la Sovata în acest sezon estival a fost Aluniş, care funcţionează din data de 11 iunie şi care primeşte turişti zilnic între orele 9.00 şi 17.00.
Lacul Ursu s-a format în urmă cu 146 de ani, fiind singurul căruia i se cunosc cu exactitate anul, ziua, ora şi minutul formării, pe baza unor cercetări efectuate de istoricul Jozsa Andras: 27 mai 1875, ora 11.00, pe locul unei păşuni unde curgeau două pârâiaşe.
Lacul Ursu din Staţiunea Balneoclimaterică Sovata a fost declarat de Cartea Recordurilor ca fiind cel mai adânc lac helioterm din lume, având o adâncime de 18 metri şi o suprafaţă desfăşurată de 4.200 de metri.
Începând din 1928, în Sovata există baza de tratament de pe malul Lacului Ursu, care a fost primul stabiliment balnear realizat în această zonă, urmând apoi baza de tratament de la Lacul Negru, în 1933, iar în 1973, baza de tratament de la Hotelul Sovata, actualul Hotel Danubius Health Spa.
Cercetările au evidenţiat faptul că Staţiunea Sovata deţine trei recorduri mondiale: un prim record mondial constă în faptul că Lacul Ursu este lacul helioterm cel mai mare şi mai cald din lume, al doilea record – că este singurul lac cu apă sărată din lume înconjurat de un munte de sare cu o vegetaţie bogată, datorită solului vulcanic care s-a depus în timp, iar al treilea record mondial – este singurul lac natural din lume a cărui dată de naştere se cunoaşte cu o precizie de un minut.
Lacul Ursu este cel mai important dintre cele cinci lacuri cu apă sărată existente în staţiunea Sovata – Aluniş, Roşu,Verde, Negru şi Mierlei. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE