Activități pentru siguranța școlară… înainte de vacanță Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 337 Vizualizări

Activități pentru siguranța școlară… înainte de vacanță

Activităţile pentru siguranţa elevilor se derulează constant. Biroul Siguranţa Şcolară, o structură înfiinţată anul trecut, îşi orientează demersurile – după cum denumirea o arată – spre activităţi ce ţin de siguranţa elevilor şi cadrelor didactice, în incinta şi în zona adiacentă a unităţilor de învăţământ din judeţ.
Vizitele la şcoli şi grădiniţe urmăresc măsurile de siguranţă, dar mai ales o bună colaborare cu unităţile de învăţământ pentru a găsi soluţii cât mai eficiente la problemele şi riscurile ce apar şi pot afecta siguranţa celor implicaţi în procesul de învăţământ.
Fie că se desfăşoară în situaţia apariţiei unor riscuri, fie la invitaţia cadrelor didactice sau părinţilor, activităţile poliţiştilor de la Siguranţă Şcolară cu elevii au ca scop prevenirea implicării acestora în situaţii cu potenţial de risc.
La finalul anului şcolar, activităţi preventive au fost derulate cu elevi din Şcoala Gimnazială Band, Şcoala Gimnazială „Traian” Târnăveni sau Şcoala Gimnazială „Dacia” Târgu Mureş.
La Band, elevi din ciclul primar au fost provocaţi la o dezbatere interesantă despre siguranţa lor acasă, pe drum spre şcoală, în traficul rutier şi online. Şi problema plecărilor voluntare de la domiciliu a fost analizată cu elevi interesaţi, curioşi şi practici.
La Gimnaziul ”Dacia”, accentul a fost pus pe factorii ce pot perturba siguranţa copiilor la şcoală, dar şi cine şi cum cred ei că ar putea interveni în cazul apariţiei unor riscuri. Acest subiect a fost abordat şi la Târnăveni, unde, după un exerciţiu de lectură, atenţie şi învăţare prin joc, am folosit întrebările CINE?, CE?, CUM?, pentru a ne reaminti ce ne poate afecta siguranţa personală şi a bunurilor, cine poate oferi ajutor şi cum.
La toate activităţile, am ajuns la concluzii clare, printre ele:
Ø Primul care trebuie să se preocupe de siguranţa mea sunt EU, atent la ce se întâmplă în jurul meu şi la felul în care mă comport;
Ø La şcoală, cadrul didactic, directorul, personalul de pază, în ultimă instanţă poliţistul, sunt cei ce trebuie să intervină în situaţiile de risc, conform percepţiei elevilor participanţi;
Ø Asistând sau râzând la şicanarea colegilor, fără să luăm atitudine, ne facem vinovaţi la rândul nostru de agresiunea asupra celui „atacat”;
Mulţumim participanţilor pentru interes şi aşteptăm să ne întâlnim în anul şcolar următor! Până atunci, VACANŢĂ plăcută, ÎN SIGURANŢĂ, tuturor!

(Comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE