Home / Sport / Bronz european pentru senioare, aur pentru juniori

Bronz european pentru senioare, aur pentru juniori

Distribuie

Echipele mureșene de popice au înregistrat noi succese în confruntările susținute la finalul sezonului competițional. Disputată în localitatea Bamberg din Germania, cu un an întârziere, cauzată ca multe alte competiții majore de pandemie, Final Four -ul Ligii Campionilor la echipe feminine a adus o nouă medalie sportului mureșean. La întrecerile care erau programate inițial la Apatin, în Serbia, era calificată și Electromureș Romgaz Târgu Mureș. Formația mureșeană pregătită de antrenorii Orosz István (principal), Seres Jozsef (secund) și Martina Emese (instructor) a susținut prima semifinală, adversara fiind echipa gazdă SCK Victoria Bamberg. Echipa germană s-a impus cu 7-1, 3621-3402 la totalul popicelor doborâte și a cucerit trofeul după ce a învins cu 6-2 (3560 p.d.-3531 p.d.) în finala cu formația croată KK Mlaka Rijeka.
Aceasta din urmă a disputat direct finala, a doua semifinală nu s-a mai jucat deoarece echipa cehă KK Slovan Rosice nu s-a prezentat din cauza situației sanitare din țara lor. Astfel, nici jocul pentru medaliile de bronz nu a mai avut loc, acestea intrând în posesia echipei mureșene. În confrunatrea cu germancele punctul echipei mureșene a fost obținut de Duka Tilda. Ea este căpitanul echipei și a obținut și cel mai valoros rezultat pentru echipa sa, cu 616 p.d. Celelalte componente care au evoluat au obținut și ele rezultate valoroase, dar au fost depășite de către germance. În ordinea valorii, acestea au fost: Fekete Réka 584 p.d., Dan Monica/Jánosi Halmágyi Kriszta 563 p.d., Szabo Julia Emese 557 p.d., Seres Bernadett 556 p.d., Maria Ciobanu 526 p.d. Rezervă a fost Sáfrány Anita, ea neputând evolua din cauza unei accidentări, iar Budoi Noemi nu a făcut deplasarea deoarece în aceste zile susține examenul de bacalaureat.

Cei mici vin din urmă

Sportul popicelor pare să aibă continuitate în orașul nostru. În sprijinul acestei afirmații vin rezultatele obținute de către componenții cluburilor CSM și Electromureș Târgu Mureş la finala campionatului de la categoriile U 12 și U 14, întreceri disputate pe arena de popice Siderurgica din Hunedoara. Cei mai tineri popicari mureșeni au dominat competiția, cucerind un total de 11 medalii, dintre care 6 de aur, 4 de argint și 1 bronz. Componența celor două loturi, pregătite de aceiași antrenori ca și la senioare, Orosz și Seres, împreună cu Ilie Hosu, fost campion mondial, a fost următoarea: Geanina Corina Ciula, Harcsas Olivia Henriette, Daria Ecaterina Doarje, Alexia Ilinca Doarje şi Fazakas Robert (CSM), Diana Maria Stana, Ábrám Evelin Donatella, Ádám Vivien, Orosz Tamás şi Hegyi Arnold (Electromureş Romgaz).

Întrecerile s-au disputat la probele de individual clasic şi tandem, iar cele șase titluri de campioni au fost obținute de următorii: Diana Maria Stana (Electromureş Romgaz, la individual clasic U14),       Geanina Corina Ciula/Daria Ecaterina Doarje (CSM- tandem U14),  Fazakas Robert (CSM- tandem U14), Alexia Ilinca Doarje (CSM- individual clasic U12), Orosz Tamás/Hegyi Arnold (Electromureş tandem U12), Doarje Alexia Ilinca/Ádám Vivien (CSM /Electromureş Romgaz- tandem U12).


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.