Home / Invatamant / Centrele de Bacalaureat din Mureș, supravegheate de Poliție

Centrele de Bacalaureat din Mureș, supravegheate de Poliție

Distribuie

Bacalaureatul pentru absolvenţii claselor a XII-a și a XIII-a este în plină desfășurare, context în care polițiștii mureșeni, alături de celelalte structuri de ordine publică, acționează pentru desfășurarea în condiții de siguranță a acestor activități.
”Astfel, se are în vedere adoptarea unor măsuri specifice de siguranţă publică în zona adiacentă centrelor unde se susţin examenele, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, precum şi pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportament sau prin activităţile pe care le desfăşoară, afectează ordinea şi liniştea publică. Polițiștii angrenați în această misiune, majoritatea de la ordine publică/proximitate, dar și de la rutieră și siguranță școlară, intensifică activitățile specifice de prevenire şi combatere a infracţiunilor cu violenţă şi a oricăror acţiuni de natură să împiedice desfăşurarea normală a activităţilor”, a transmis Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.
Potrivit aceleiași surse, polițiștii rutieri sunt prezenți pe căile de acces ce converg spre unităţile de învățământ în care se organizează examene, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, pentru prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea circulaţiei.
În acest context, pentru ca aceste zile să treacă fără evenimente neplăcute, Biroul Siguranța Școlară reamintește:
– În agitația traficului rutier, lipsa respectului și pierderea răbdării, abordarea precipitată a situațiilor ce pot apărea, pot transmite tinerilor o stare de agitație care nu-i va avantaja la examen!
– Nerespectarea regulilor privind traversarea vă pune în pericol!
– Siguranța personală și protejarea bunurilor depinde în mare parte de noi!
– Tinerii, mai ales în pragul unui examen, au nevoie de toată susținerea celor din jur, de calm, de sentimentul că au suportul familiei lor în orice împrejurare!

(Redacția)


De asemenea, verificati

”Studenții recrutează!”, campanie a Uniunii Studenților din România

Distribuie Uniunea Studenților din România (USR) începe noul an sub motto-ul „Studenții recrutează!”. ”Pentru că forța …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.