Home / Administratie / INCREDIBIL! Patru angajați ai unei primării mureșene reclamați pentru că primeau lunar două salarii!

INCREDIBIL! Patru angajați ai unei primării mureșene reclamați pentru că primeau lunar două salarii!

Distribuie

Primarul comunei Sânpetru de Câmpie, Spiru Şerban Crăciun, a depus o plângere penală împotriva a patru angajaţi ai instituţiei pe care o conduce, după ce un audit al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a indicat că aceştia ar fi încasat câte două salarii lunar, atât cash, cât şi prin virament bancar.
”La preluarea mandatului, neavând o colaborare bună cu colegii, am hotărât să aducem un audit extern, pentru a vedea pe unde ne aflăm. Pe lângă alte probleme care nu sunt departe de alte primării, una le-a întrecut pe toate: salariile. Erau salarii luate pe statul de plată, cash, cu semnătură, şi erau salarii, pentru aceeaşi angajaţi, şi prin virament bancar. Patru angajaţi au luat în formă repetată sume, ajungând la aproape 500.000 de lei. Am făcut sesizări la Poliţia Economică şi la ANAF, deocamdată nu s-a întâmplat nimic. Acum sunt ca într-o barcă, eu vâslesc înainte, doi vâslesc înapoi, cred că aşa cum suntem noi, primarii, când din patru în patru ani luăm sau nu examenul, aşa ar trebui să fie şi funcţionarii publici, cu examen de competenţe, de morală şi aşa mai departe”, a declarat primarul comunei Sânpetru de Câmpie, Spiru Şerban Crăciun.
Procesul verbal al inspecţiei ANAF a fost încheiat în data de 4 mai 2021 şi prezintă mai multe nereguli financiare în activitatea din trecut a Primăriei Sânpetru de Câmpie, inclusiv în privinţa unor investiţii realizate.
Procesul verbal al inspecţiei vorbeşte despre ”elementele constitutive ale infracţiunii de delapidare”, despre faptul că bugetul comunei a fost prejudiciat prin dubla salarizare a celor patru angajaţi cu suma de 447.636 lei şi că statele de plată nu au fost supuse vizei controlului financiar preventiv.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.