Home / Slider / VIDEO-FOTO: Seară a prieteniei rotariene din Târgu Mureș

VIDEO-FOTO: Seară a prieteniei rotariene din Târgu Mureș

Distribuie

Cluburile rotariene din municipiul Târgu Mureș au organizat joi, 24 iunie, tradiționala ceremonie de rotire a colanului, eveniment prin intermediul căruia conducerile cluburilor au predat ștafeta noilor președinți pentru anul rotarian 2021-2022.

În cadrul evenimentului, care a avut loc în incinta Europa Ballroom din Târgu Mureș, președinții cluburilor rotariene sau, după caz, reprezentanții lor, au prezentat bilanțuri ale principalelor activități și proiecte din anul rotarian 2020-2021 și au predat colanul noilor președinți. Astfel, cei aproximativ 100 de invitați au asistat la opt ceremonii de rotire de colan, după cum urmează: Ovidiu Cotoi pentru Daniel Ștefan (Rotary Club Târgu Mureș), Nicola Andraș pentru Antonio Azoiței (Interact Club Târgu Mureș), Zolyomi Erika pentru Erdős László (Rotary Club Târgu Mureș Téka), Csatlós Orsolya (reprezentată de Ferenczy Anna) pentru Gabor Ugron (Rotaract Club Târgu Mureș Téka), Adrian Rada pentru Flaviu Gheorghiță (Rotary E-Club Tîrgu Mureș ”Renașterea”), Fabian Rareș (reprezentat de Sara Badiu) pentru Răzvan Ciocan (Interact Club Târgu Mureș ”Renașterea”), Natașa Cetănaș pentru Marinela Gabor (Rotary Club Târgu Mureș Maris) și Șandor Patrick pentru Călin Călugăr (Interact Club Târgu Mureș Maris).

Puieți de stejari pentru un viitor parc rotarian

Unul din momentele speciale ale serii rotariene l-a constituit predarea în custodie, către 25 de personalități, a tot atâția de puieți de stejar aflați în ghiveci care vor fi plantați, ulterior, într-un parc care va fi ”adoptat” de rotarieni.

”Dorim ca cele patru cluburi din Târgu Mureș împreună cu oficialitățile noastre să adoptăm un parc, există una semenea proiect la ora actuală, și acel parc să fie un parc Rotary. Acolo ne propunem să plantăm mini-stejari”, a afirmat Natașa Cetănaș, Past President Rotary Club Târgu Mureș Maris.

Distincții Paul Harris

În semn de apreciere pentru activitatea depusă în decursul anilor, Zolyomi Erika, Past President Rotary Club Târgu Mureș Téka, a acordat o Distincție Paul Harris lui Nagy Istvan, de asemenea Past President Rotary Club Târgu Mureș Téka.

Surpriza serii a produs-o însă viceguvernatorul Violeta Oltean, care a anunțat acordarea a nouă Distincții Paul Harris pentru contribuții deosebite și activități susținute în cadrul cluburilor rotariene din Târgu Mureș. Distincțiile au fost oferite de Mircea Oltean, fondatorul Clubului Rotary Reghin, următoarelor doamne: Meda Neagoe, Maria-Ana Georgescu, Natașa Cetănaș, Ioana Cristescu, Floare Govier, Alina Solovăstru, Ramona Crăciun, Claudia Dorobăț și Iftimie Andra.

Totodată, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, Alexandru Cîmpeanu, și fostul consilier județean Vasile Boloș au primit câte o diplomă pentru sprijinul arătat de-a lungul anilor proiectelor și activităților rotariene.

Oaspeți de seamă

Evenimentul s-a bucurat de prezența unor oaspeți speciali, reprezentanți de seamă ai comunității rotariene din România: Cornel Wilfred Călinoiu, Guvernatorul Districtului Rotary 2241 România și Republica Moldova, Adrian Luca, Guvernator Ales al Districtului Rotary 2241 România și Republica Moldova pentru anul rotarian 2021-2022 și Florin Mărginean, Guvernator Nominalizat Desemnat al Districtului Rotary 2241 România și Republica România pentru anul rotarian 2022-2023.

”Doresc să felicit toate cluburile din Târgu Mureș pentru activitatea pe care au depus-o în acest an rotarian. Știu că nu a fost ușor, știu că nu ne-a pregătit nimeni pentru ce avea să urmeze. Ați realizat lucruri foarte frumoase, a transmis Cornel Wilfred Călinoiu.

”Aș vrea să mulțumesc pentru oportunitatea de a fi în seara aceasta aici, am văzut cam tot ce se putea vedea frumos, de la tinerețe la maturitate, de la oameni dedicați, oameni titrați, elite în domeniile lor, am văzut cea ce înseamnă Rotary, prietenie între toate cluburile aici, am văzut faptul că activitatea Rotary este apreciată”, a afirmat Adrian Luca.

”Îi felicit și eu pe tinerii rotaractieni și rotarieni pentru toată activitatea lor, sunteți fantastici și mă bucur foarte mult că fac parte din această comunitate în care sunteți și voi, această organizație minunată. Celor care au preluat colanele le urez totodată mult succes”, a spus Florin Mărginean.

Mircea Solovăstru, promotor al Educației

La eveniment a participat și mureșeanul Mircea Solovăstru, Past District Governor al Districtului Rotary 2241 România și Republica România, care a mulțumit rotarienilor prezenți pentru coeziunea de care dau dovadă.

”Seara aceasta este o seară deosebită la fel ca alte seri când ne-am întâlnit toate cluburile și constat un lucru: e o seară a prieteniei în care suntem din patru cluburi Rotary, se leagă prietenii mai puternice, se pot lega proiecte, avem de față și reprezentanți ai comunității locale și județene”, a afirmat Mircea Solovăstru, care a punctat rolul important al educației în dezvoltarea comunităților.

”Ca și sfat și sugestie, de ce are nevoie comunitatea cred că cel mai important lucru este educația. Dacă vă puteți axa în mare parte pe programe educaționale vă rog din suflet faceți-o, comunitatea sau comunitățile au nevoie de educație”, a conchis Mircea Solovăstru.

Sprijin din partea autorităților

În premieră pentru ceremoniile Rotary, la eveniment a participat și un primar al municipiului Târgu Mureș, respectiv Soós Zoltán, primar al ”Orașului Trandafirilor” din luna octombrie 2020, care i-a aasigurat pe rotarienii prezenți de tot sprijinul personal și al instituției pe care o conduce.

”Tot ce pot să asigur este că Primăria vrea să devină un partener al oamenilor de afaceri din Târgu Mureș, sunt conștient că dumneavoastră susțineți foarte mult din economia acestui oraș și acestui județ și desigur este foarte important să credeți și să vedeți că suntem parteneri și că merită să investiți acești bani în Mureș, nu în alte orașe din România”, a afirmat Soós Zoltán, care a promis că puieții de stejari își vor găsi locul într-un viitor parc orășenesc pe care autoritățile locale doresc să îl amenajeze pe un teren de 22 de hectare aflat în locul vechii zone de exploatare a fostei fabrici de cărămidă.

Autoritatea județeană a fost reprezentată de Ovidiu Georgescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș.

”Promisiuni nu fac. Cine mă cunoaște știe că o singură promisiune fac: că nu promit nimic decât atunci când știu că pot să fac”, a spus, cu sinceritate, Ovidiu Georgescu.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.