Home / Administratie / Proiect: Transportatorii de lemn, opriți și verificați de jandarmi!

Proiect: Transportatorii de lemn, opriți și verificați de jandarmi!

Distribuie

Deputații USR-PLUS Adrian Giurgiu (care reprezintă județul Mureș în Parlamentul României) și Bogdan-Ionel Rodeanu au depus, în urmă cu câteva zile, un proiect pentru completarea Legii nr. 550 din 2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române și pentru modificarea și completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Conform actului normativ propus, participanții la trafic care transportă material lemnos vor fi obligaţi să respecte şi semnalele de oprire ale ofițerilor și subofițerilor Jandarmeriei Române. Totodată, jandarmii vor putea să verifice documentele de proveniență și de transport ale încărcăturii, precum și identitatea conducătorului sau a pasagerilor aflaţi în interiorul mașinilor, atunci când există indicii despre săvârşirea unei fapte de natură contravenţională sau penală.

“Cadrul legal insuficient și un context de vid legislativ împiedică Statul Român și autoritățile să configureze un cadru integrat de control în care să participe mai multe instituții cu activitate relevantă în domeniul siguranței publice. Una din metodele prin care lemnul tăiat ilegal este scos din pădure este folosirea de către transportatori a aceluiași aviz pe distanțe scurte, în mod repetat. Nu există suficiente echipaje ale Gărzii Forestiere sau ale Poliției Rutiere care să verifice cât mai multe mașini ce transportă lemn pe drumurile publice. Jandarmeria Română dispune atât de efectiv de personal cât și de echipamente specifice care pot avea un aport important la astfel de verificări ale legalității transportului materialului lemnos”,se arată în expunerea de motive a inițiativei legislative. 

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.