Home / Administratie / Servicii sociale extinse la Luduș

Servicii sociale extinse la Luduș

În conformitate cu legislația în vigoare, deosebit de cuprinzătoare, Consiliul Local Luduș a aprobat „Planul anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul Consiliului local Luduș, pentru anul 2021”.

În Referatul de aprobare al Proiectului, primarul Cristian Moldovan a precizat că acesta „Se elaborează de către autoritățile publice locale, prin Direcția de Asistență Socială și reprezintă un instrument util în managementul general al instituției, precum și în procesul de dezvoltare a serviciilor sociale de la nivel local inclusiv prin accesarea de fonduri nerambursabile”, adăugând că „ Obiectivul general al Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul Consiliului Local al orașului Luduș îl constituie identificarea și planificarea acțiunilor de furnizare și dezvoltare a serviciilor sociale administrate și finanțate din bugetul local, fiind elaborat în conformitate cu obiectivele cuprinse în strategia de dezvoltare a serviciilor sociale la nivel local, județean, cât și în conformitate cu strategiile naționale, după consultarea furnizorilor publici și privați de servicii sociale din orașul Luduș”.

Cinci servicii sociale existente, șapte propuse

La nivel local, sunt organizate cinci servicii sociale: Creșa orășenească, Centru servicii la domiciliu pentru persoane vârstnice, Centrul  de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică, Serviciu de îngrijire de tip familial și Serviciul de asistenți maternali profesioniști.

În cadrul Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul  local pentru anul 2021, Claudia Nastasia Vereș, directorul executiv al Direcției de Asistență Socială din Primăria orașului Luduș, propune înființarea următoarelor servicii sociale: Serviciu de asistență comunitară, Centre de zi pentru copii, Centru de pentru primire în regim de urgență, Centru de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii, Centru de zi pentru persoane adulte cu handicap, Adăpost de noapte, Centre de tip respiro/centre de criză.

Proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali în ședința din 25 mai 2021 cuprinde și strategia locală de dezvoltare a serviciilor sociale a orașului Luduș, pentru perioada 2020-2025 aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 189/2019 care cuprinde următoarele obiective: consolidarea și extinderea capacității locale de dezvoltare socială, dezvoltarea unor servicii sociale integrate, proiectate și furnizate adecvat, adaptate nevoilor tuturor categoriilor de grupuri vulnerabile, creșterea accesului și participării la educație și învățare pe tot parcursul vieții a copiilor și adulților din grupuri vulnerabile, promovarea activităților de asistență socială în comunitate.

Hotărârea adoptată de consilierii locali va fi dusă la îndeplinire de primarul orașului, prin Direcția de Asistență Socială.

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

PSD, proiect de lege în sprijinul IMM-urilor afectate de creşterea preţurilor la energie

Reprezentanții Partidului Social Democrat vor depune joi, 23 septembrie, în Parlamentul României, o inițiativă legislativă …