Home / Invatamant / Evaluarea Națională 2021: Rezultatele finale din Mureș

Evaluarea Națională 2021: Rezultatele finale din Mureș

Ministerul Educației a publicat duminică, 4 iulie, pe site-ul evaluare.edu.ro, rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (22 – 25 iunie 2021).

”În județul Mureș au fost depuse 453 de contestații. În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 73,5%. La proba de Limba și literatura română, 2.460 de candidați (72,7%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 4 candidați au obținut nota 10. La Matematică, 2.114 de candidați (62,61%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 22 de candidați au obținut nota 10. La Limba și literatura maternă, 1.101 de candidați au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 7 candidați au obținut nota 10. Un candidat a încheiat examenul cu media generală 10”, a precizat prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan, inspector școlar general al județului Mureș.

Potrivit acestuia, Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă ”modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial”, iar media de admitere ”constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională cu o pondere de 80% și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu cu o pondere de 20%)”.

În prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16-22 iulie. Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022 va avea loc în data de 24 iulie”, a subliniat inspectorul școlar general al județului Mureș.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vine valul 4? Dublare a numărului de cazuri COVID-19 în Mureș, în 24 de ore!

Față de ziua precedentă, la nivelul județului Mureș au fost înregistrate 49 de cazuri noi …