Home / Invatamant / Bac 2021. Rată de promovabilitate sub media națională în Mureș

Bac 2021. Rată de promovabilitate sub media națională în Mureș

În județul Mureș, rata cumulată de promovare a examenului de Bacalaureat, înainte de contestații, este de 63,8%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 70,1%, iar pentru promoțiile anterioare 21,78%, a anunțat luni, 5 iulie, prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan, inspector școlar general al județului Mureș.

”Au promovat 2.088 de candidați, dintr-un total de 3.268 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 2.813 de candidați provin din promoția curentă, iar 455 de candidați din promoțiile anterioare. Un candidat a obținut media 10. Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea: 28 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, 54 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă, 28 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului Matematică – 15 și Istorie – 13, 103 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării”, a informat prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan.

Rezultatele finale, anunțate în 9 iulie

Inspectorul școlar general al județului Mureș a mai precizat că elevii nemulțumiți de rezultate au posibilitatea de a depune contestație, inclusiv prin mijloace electronice.

”În această situație, candidații completează, semnează și depun/ transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie”, a arătat prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/ echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

La nivel național, rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat, înainte de contestații, este de 73,9% pentru promoția curentă, respectiv de 67,8% pentru promoția curentă plus promoțiile anterioare.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UMFST Târgu Mureș. Concepte inovative de educație prin Smart University

Unul dintre cele mai inovatoare proiecte implementate la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie …