Bac 2021. Rată de promovabilitate sub media națională în Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1668 Vizualizări

Bac 2021. Rată de promovabilitate sub media națională în Mureș

În județul Mureș, rata cumulată de promovare a examenului de Bacalaureat, înainte de contestații, este de 63,8%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 70,1%, iar pentru promoțiile anterioare 21,78%, a anunțat luni, 5 iulie, prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan, inspector școlar general al județului Mureș.

”Au promovat 2.088 de candidați, dintr-un total de 3.268 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 2.813 de candidați provin din promoția curentă, iar 455 de candidați din promoțiile anterioare. Un candidat a obținut media 10. Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea: 28 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, 54 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă, 28 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului Matematică – 15 și Istorie – 13, 103 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării”, a informat prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan.

Rezultatele finale, anunțate în 9 iulie

Inspectorul școlar general al județului Mureș a mai precizat că elevii nemulțumiți de rezultate au posibilitatea de a depune contestație, inclusiv prin mijloace electronice.

”În această situație, candidații completează, semnează și depun/ transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie”, a arătat prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/ echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

La nivel național, rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat, înainte de contestații, este de 73,9% pentru promoția curentă, respectiv de 67,8% pentru promoția curentă plus promoțiile anterioare.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE