Home / Religie / Parohia Reghin-Iernuțeni premiată de ÎPS Irineu

Parohia Reghin-Iernuțeni premiată de ÎPS Irineu

Distribuie

Biserica „Sfânta Ana” din Târgu-Mureș a găzduit vineri, 2 iulie festivitatea de premiere a proiectelor participante la Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”, informează Arhiepiscopia Alba Iulia prin intermediul www. reintregirea.ro. Au onorat cu prezența reprezentanții celor 21 de parohii și școli înscrise în concurs, felicitați de Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu pentru râvna depusă în păstrarea credinței ortodoxe și promovarea culturii creștine românești.

„Dragi elevi, este bine și folositor că în proiectele voastre realizate cu diferitele comunități din diaspora (Italia, Germania, Spania, Franța și altele) ați întărit spiritul românesc. Credem că prin aceste interacțiuni dintre voi ați aprins în suflete celor din diaspora dorul după țara Carpatică, dragostea față de plaiurile natale și față de cultura autohtonă. Sperăm că printr-o cooperare fraternă cu românii de dincolo de hotarele patriei și prin unitatea noastră de gândire și simțire, noi putem contribui eficient la prosperitatea spirituală și materială a poporului român”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu.

Potrivit www.reintregirea.ro, concursul s-a desfășurat în 8 din cele 10 protopopiate, sub coordonarea Biroului de cateheză parohială, proiectele fiind realizate în colaborare cu instituțiile de învățământ locale și cu parohii românești din Italia, Germania, Franța, Spania și Irlanda. Cele 21 de proiecte au fost alcătuite și implementate de către: parohiile Limba și Șard (protoieria Alba Iulia), parohia Bolintineni (protoieria Târgu-Mureș), parohia Aiudul de Sus (protoieria Aiud), parohiile Bistra Mureșului, Reghin-Apalina, Reghin-Iernuțeni și Rușii-Munți (protoieria Reghin), parohiile Albești, Saschiz și Sighișoara VI (protoieria Sighișoara), parohia Pianu de Sus I (protoieria Sebeș), Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” Luduș, parohiile Iernut II, Valea Largă II, Sărmașu, Șăulia de Câmpie și Zau de Câmpie (protoieria Luduș) și parohiile Delenii, Târnăveni II și Târnăveni III (protoieria Târnăveni).

Marele Premiu pentru parohia Reghin-Iernuțeni

Punctajele obținute în urma analizei proiectelor scrise, a materialelor multimedia atașate și a impactului benefic produs în cadrul comunității parohiale, au determinat organizatorii să acorde Marele Premiu proiectului „O frântură de Românie în fiecare familie creștină”, derulat în parohia Reghin-Iernuțeni, în parteneriat cu parohia „Sfânta Lucia” din Veneția, Italia.

„Au fost emoții binecuvântate în cadrul premierii participanților la Concursul Național Catehetic “Biserica-familia românilor de pretutindeni” avută loc vineri, 2 iulie. Cu acest prilej ne-a fost înmânat de către Înaltpreafințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei Marele Premiu obținut de Grupul catehetic de la Parohia Ortodoxă Reghin-Iernuțeni, Felicitări tuturor celor implicați în acest proiect ce a unit suflete”, a precizat părintele Claudiu-Dorin Chiorean.

La finalul evenimentului Înaltpreafințitul Părinte Irineu a fost felicitat de toți cei prezenți cu prilejul zilei sale de naștere, copiii oferindu-i flori și intonând cântarea festivă „La mulți ani cu sănătate!”

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

sursa foto basilica.ro

Icoana Pantocrator de 150 de metri pătrați montată în Catedrala Națională. Asamblarea mozaicului a durat 6 luni

Distribuie S-a încheiat montarea Icoanei Pantocrator din turla principală a Catedralei Naționale. Realizarea monumentalei icoane …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.