Home / Altele / Tendințe de decorare a bucătăriei pentru 2021

Tendințe de decorare a bucătăriei pentru 2021

Distribuie

Bucătăria este una dintre acele camere care și-a schimbat rolul cel mai mult într-o casă de-a lungul timpului. Dacă înainte servea doar la gătit, acum este unul dintre punctele centrale ale casei, unde se face mâncare sau se primesc prieteni în vizită. Dacă urmează să remodelați bucătăria anul acesta sau pur și simplu vă place să fiți la curent în lumea decorațiunilor, iată câteva dintre tendințele pentru 2021.

Utilizarea de culori și materiale atemporale

Deși bucătăriile sunt tot mai moderne, cu linii mai simple și dulapuri mai funcționale și mai puțin elaborate, adevărul este că tendințele se schimbă întotdeauna, iar bucătăria nu este una dintre acele camere care sunt mereu remodelate. Din acest motiv, angajamentul din acest an se îndreaptă foarte mult către mediile cu linii moderne, în culori și materiale clasice care adaugă întotdeauna eleganță bucătăriei, fie astăzi, fie peste zece ani. Materialele precum marmura și granitul continuă să ocupe un loc proeminent în decorarea acestui spațiu, deoarece sunt durabile, rezistente și ușor de întreținut. În ceea ce privește culorile, albul, bejul și negrul sunt în continuare cele mai utilizate, deoarece acestea sunt cele care permit o mai mare libertate în decor, indiferent de tipul mobilei de bucătărie.

Utilizarea spațiului

Au trecut vremurile în care spațiile moarte rămâneau nefolosite într-o bucătărie. Crearea soluțiilor de depozitare în colțurile mai puțin utilizate ale bucătăriei vă permite să profitați la maximum de partiție, creând mai mult spațiu de depozitare (sau chiar o cămară). Una dintre marile tendințe din acest an este tocmai aceea: a contempla bucătăriile ca pe un spațiu care trebuie să fie perfect integrat în cameră și să fie cât mai funcțional posibil, creând soluții adaptate familiei. În acest sens, a profita de spații devine ceva fundamental. Uneori, chiar și așezarea rafturilor într-un colț poate face diferența în decor și în viața de zi cu zi a familiei.

Iluminare bine gândită

Decorul se concentrează și asupra modului în care iluminatul artificial poate îmbunătăți un mediu și îl poate face mai practic. Dacă înainte, doar o iluminare generală era plasată într-o bucătărie, fără să vă faceți griji cu privire la felul în care ar afecta lumina, astăzi iluminatul este bine planificat și gândit, înainte de a alege lămpile și spoturile. Astfel, în plus față de iluminatul general, există o mulțime de angajamente pentru iluminarea cu spoturi sau cu lămpi pentru a evidenția insula bucătăriei (care, de obicei, funcționează ca o sufragerie), iluminat încastrat în dulapuri pentru a facilita prepararea mâncării pe timp de noapte, și chiar instalarea benzilor de iluminare pentru a evidenția anumite obiecte decorative, cum ar fi picturile.

Pariați pe o insulă de bucătărie

Insulele de bucătărie au jucat un rol major în ultimii ani, dar în 2021 acest pariu merge mai departe. Nu este vorba de a avea doar un spațiu suplimentar de stocare. Ideea este că insulele de bucătărie funcționează ca un agregator al familiei și al eventualilor oaspeți și, din acest motiv, au devenit unul dintre punctele culminante ale acestui spațiu. Este din ce în ce mai obișnuit să se utilizeze o culoare sau un material proeminent pe insule, precum și iluminarea specifică pentru acea zonă. Din acest motiv, se folosesc tot mai multe insule de bucătărie din marmură, cu un blat diferit de restul sau chiar cu dulapuri de altă culoare. Totul pentru ca protagonistul vizual să fie insula, care va completa dulapurile și alte decoruri ale spațiului. Evident, nu toate locuințele au suficient spațiu pentru a permite instalarea unei insule în mijlocul bucătărie, dar acolo unde este posibil, este un dintre cele mai bune opțiuni.

Stil industrial

Stilul industrial intră cu forță în casele noastre, iar bucătăria nu face excepție: angajamentul față de blaturile din oțel inoxidabil, instalațiile electrice expuse, pereții de cărămidă și pardoselile din beton ars. Cimentul ars este, de asemenea, din ce în ce mai utilizat pe blaturile de bucătărie. Dar nu este nevoie să faceți o remodelare completă pentru a îmbrățișa această tendință. Detaliile mici, cum ar fi o lampă cu linii mai industriale sau utilizarea culorilor precum gri și negru pot ajuta la un plus de stil în bucătăria ta. Dacă îți place aspectul vizual al cimentului ars, trebuie să știi că poate fi aplicat pe podea, este foarte rezistent, ușor de curățat și durabil. Așadar, puteți paria pe acest material pentru o bucătărie industrială și în același timp atemporală.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele de prezență ale companiei

Distribuie Din grijă pentru clienții săi, Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.