Home / Business / Detalii despre explozia nocturnă de la Azomureș

Detalii despre explozia nocturnă de la Azomureș

Distribuie

Miercuri dimineață, 7 iulie, la ora 1.03, a avut loc o explozie urmată de incendiu la stația de amoniac III din cadrul Combinatului Chimic Azomureș din Târgu Mureș.
”Pentru limitarea efectelor evenimentului au intervenit pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea’” aI județului Mureș cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială CBRN, o autospecială de descarcerare, o autoscară mecanică, patru echipaje SMURD, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, Punctul de Comandă Mobil și două autospeciale de primă intervenție și comandă precum, patru ambulanțe SAJ și Serviciul Privat Pentru Situații de Urgența din cadrul operatorului economic”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș.
”Incendiul a fost localizat în cel mai scurt timp posibil, acesta s-a manifestat local, la nivelul aparaturii din proximitate și la capetele de țeavă. La ora 1.30, a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populației din zona limitrofă a operatorului economic, fiind precizat faptul că evenimentul nu prezintă pericol pentru cetățeni. Echipajul de pe autospeciala CBRN a executat măsurători în zonă, iar în urma acestora, valorile din atmosferă erau normale. În urma exploziei, o persoană de sex masculuin, de aproximativ 50 de ani, a necesitat îngrijiri medicale, victima a suferit o fractură la membrul superior drept, aceasta fiind transportată la UPU SMURD Târgu Mureș. Incendiul a fost declarat lichidat la ora 2.45”, se menționează în comunicat.

Totodată, reprezentanții ISU ”Horea” al județului Mureș au mai menționat că ”o comisie constituită în acest sens” va stabili ”cauza probabilă de producere e evenimentului”, respectiv că ”ISU Mureș a activat grupa operativă imediat după producerea evenimentului, pentru gestionarea situației de urgență.”

(Redacția / Foto: Florin Romanța)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Semiremorcă încărcată cu lemn fără documente confiscată de Poliția Mureș

Distribuie Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au confiscat o semiremorcă în valoare …

2 comentarii

  1. Bucur Gabriel

    Numai Dumnezeu ne-a ferit de necazul cel Mare, la care se așteaptă toți, ținând cont de vechimea instalațiilor, a conductelor, cablurilor și a tot ce este în combinat (în afara de instalația de purificare a noxelor, care e mai noua). Bomba cu ceas! Toți cei care sunt angajați acolo și cei care locuiesc în Târgu Mureș și localitățile limitrofe combinatului, stau pe un butoi cu pulbere. Ar trebui retehnologizat și înnoit tot echipamentul și tot ce e acolo. Dar, bineînțeles, nu exista interes doar pentru câștig, nu și pentru investiții. Sa speram ca Dumnezeu ne ferește în continuare. Doamne ajuta!

    • szasz mariana

      Ar trebuie sa ne unim. Sa adunam semnături pe cartiere pe orașe comune limitrofe Tg Mureșului pt închiderea combinatului. Sa ne apărăm vieta noua copiilor noștri. Și nepoților. Haideți oameni buni sa ne unim sa oprim bomba cu ceas din orașu nostru sa nu fim al doilea Cernobil. Doamne ferește aparane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.