Liderul de sindicat de la Azo, informații despre muncitorul rănit în explozie Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1064 Vizualizări

Liderul de sindicat de la Azo, informații despre muncitorul rănit în explozie

Liderul Sindicatului Alternativa 2002 Azomureș, Dumitru Boantă, a declarat miercuri, 7 iulie, la ora 15.00, că în cursul aceleiași zile a avut o întâlnire cu reprezentanți din conducerea combinatului.

Dumitru Boantă a mărturisit că nu este de neglijat ipoteza potrivit căreia explozia să se fi produs ”ca urmare a învechirii instalațiilor”, având în vedere și faptul că ”materialul obosește chiar dacă nu e folosit.”

”Sincer, nu sunt cel mai avizat să spun dacă s-au făcut (reviziile tehnice – n.r.) cum trebuie sau nu s-au făcut cum trebuie. Știu doar că nu ne dorim asemenea evenimente și atragem atenția tot timpul asupra acestor evenimente. Părerea noastră, convingerea noastră este că ar trebui identificată cauza care conduce la aceste evenimente și eliminată total. Acum, cum se face e un pic mai greu de făcut. E ușor de spus, greu de făcut. Am înțeles că nu a avut legătură (explozia – n.r.) cu intervențiile făcute în timpul reviziei, a cedat materialul, din câte am înțeles eu. Dacă putem alege de aici un lucru bun, mulțumim lui Dumnezeu că n-am avut victime, că n-au murit oameni, că n-au fost oameni internați în spital sau mutilați, Doamne ferește, se puteau întâmpla mult mai multe rele”, a spus, optimist că nu s-a întâmplat ceva mai grav, Dumitru Boantă.

Angajatul rănit, lăsat ”să se liniștească”

Întrebat care este situația colegului rănit în urma exploziei, liderul Sindicatului Alternativa 2002 Azomureș a răspuns că acesta nu are nevoie ”de a fi bulversat” motiv pentru care a fost lăsat ”să se liniștească, să se odihnească.”

”N-am discutat cu colegul acela rănit, vă dați seama, nu cred că avea nevoie de a fi bulversat. Noi avem un sindicat care funcționează cam așa: la fiecare secție avem o grupă sindicală reprezentată de un reprezentant, de un lider de sindicat, și acela își cunoaște foarte bine oamenii, știe despre ce e vorba și noi am considerat că astăzi nu este oportun să discutăm cu colegul, ne-am asigurat că a primit îngrijirile necesare și este în regulă, cred că ar fi bine ca astăzi să se liniștească, să se odihnească, să își revină cât de cât pentru că vă dați seama impactul psihologic avut în urma acestui incident periculos prin care a trecut. De mâine o să vedem, noi avem mai multe modalități de a fi alături de membri de sindicat, atât cu asigurare de viață cât prin statut, ajutoare, dar deocamdată ne asigurăm să fie bine el, să se odihnească, să își revină total, și pe urmă putem discuta de orice fel de ajutor și de natură materială și de altă natură dacă se poate pentru că vă dați seama, sunt colegii noștri și îi dorim întregi lângă noi”, a afirmat Dumitru Boantă.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE