Home / Administratie / Ministrul Mediului anunță anchete la toate unitățile de producție asemănătoare AZO. Noi ne dorim să știm ce înțelege prin “asemănătoare”

Ministrul Mediului anunță anchete la toate unitățile de producție asemănătoare AZO. Noi ne dorim să știm ce înțelege prin “asemănătoare”

Biroul de Presă al UDMR a remis în această după-amiază un comunicat al ministrului Mediului, Tánczos Barna referitor la incidentul de la AZO.

Potrivit comunicatului, acesta a declarat că: ”Azi dimineață am avut o discuție cu Lucian Bode, ministrul afacerilor interne și i-am propus demararea unei anchete de mare amploare la toate unitățile de producție din țară asemănătoare Azomureșului. Este pentru a treia oară în decursul unei săptămâni când a avut loc o explozie, motiv pentru care cred că este necesară o investigație de mare amploare, efectuată de către Garda de Mediu, Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor (ISCIR) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), pentru a identifica sursele potențiale de pericol și pentru a ne asigura că sunt respectate legile în vigoare și sunt aplicate tehnici potrivite”.

În comunicat se mai arată că ministrul a atras atenția și asupra faptului că APM Mureş a monitorizat continuu concentraţia de amoniac cu autolaboratorul din dotare și nu s-au înregistrat creşteri ale concentraţiei de amoniac.

Notă: așteptăm lămuririle oficiale de la Mediu referitoare la “unitățile de producție din țară asemănătoare Azomureșului“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Porumbului 2021. Hibrizi în premieră, de la Bayer CropScience

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a …