Home / Religie / Oaspeți de seamă la Mănăstirea Recea

Oaspeți de seamă la Mănăstirea Recea

Distribuie

Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din Recea, protopopiatul Târgu-Mureș a primit duminică, 4 iulie, vizita Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, prilej cu care a participat la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, oficiată de către un sobor de clerici în biserica Mănăstirii, lăcaș de cult afalt sub oblăduirea maicii starețe Stavrofora Cristina Chichernea.

 «Fiți desăvârșiți, precum și Tatăl vostru Cel din ceruri desăvârșit este». Biserica este locul în care înaintăm spre înviere și spre desăvârșire. Aici avem cuvântul evanghelic, harul sfințitor și Dumnezeiasca Euharistie. Aici sunt preoții care ne călăuzesc pe calea mântuirii, spre ținta sfințeniei. Împlinindu-ne rostul și datoria cu răspundere, noi păstrăm și mărturisim aceeași dreaptă credință pe care au mărturisit-o sfinții autohtoni pomeniți astăzi. Curățindu-ne inima de pofta cea rea și detașându-ne de toate deșertăciunile pământești, ne dovedim fii vrednici ai Bisericii noastre și ținem mereu aprinsă candela spiritualității românești”, au fost cuvintele de învățătură adresate credincioșilor prezenți de către Părintele Arhiepiscop Irineu citat de www.reintregirea.ro.

Potrivit aceleiași surse, Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea, ridicată în apropierea municipiului Târgu-Mureș, a luat ființă în anul 1991, constituind o pecete spiritual-creștină ce se alătură noilor mănăstiri construite în țara noastră. Piatra de temelie a noului locaș de cult a fost așezată la data de 24 aprilie 1995, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Între anii 1999-2003, interiorul locașului de cult a fost împodobit cu mozaic de Murano, biserica fiind târnosită la data de 7 septembrie 2003 de către vrednicii de pomenire Petru al VII-lea, Patriarh și Papă al Alexandriei și al întregii Africi, și Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Preotul profesor Silviu Ioan Negruțiu în emisiunea ”Față în față”

Distribuie Una dintre cele mai proeminente figuri ale bisericii ortodoxe române și membru al comunității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.