Home / Politic / Péter Ferenc: ”Cazul Azomureș”, raportat la Uniunea Europeană

Péter Ferenc: ”Cazul Azomureș”, raportat la Uniunea Europeană

Miercuri, 7 iulie, la ora 14.03, președintele UDMR Mureș, care deține și funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a postat, pe pagina sa de Facebook, o opinie vis a vis de explozia petrecută la combinatul Azomureș.

”Este îngrijorător și șocant ceea ce s-a întâmplat, în cursul nopții trecute, la Combinatul Chimic Azomures din Târgu Mureș.

Am solicitat Ministerului Mediului și Silviculturii să înființeze o comisie de experți care să investigheze situația. Domnul ministru Tánczos Barna, a răspuns prompt și a declarat că acest lucru se va întâmpla în cel mai scurt timp. De asemenea, vom raporta acest caz comisarului Uniunii Europene pentru mediu, Virginijus Sinkevičius, și Comisiei pentru petiții a UE. Vom solicita o rezoluție a Uniunii Europene pe acest subiect fiind o problemă amplă care reprezintă un risc pentru mediu și pentru siguranța celor care locuiesc aici. De asemenea, solicităm înființarea unui comitet UE care să investigheze temeinic cazurile similare. UDMR Mureș și UDMR Târgu-Mureș vor iniția și susține organizarea unei ample consultări la nivelul opiniei publice cu privire la măsurile suplimentare ce trebuie luate pentru asigurarea siguranței cetățenilor. Știu că locuitorii din Târgu Mureș cer închiderea Combinatului din cauza exploziei. Revendicarea lor este legitimă, deoarece chiar și cel mai mic accident creează o stare de panică la nivelul populației”, a transmis Péter Ferenc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Lidea, portofoliu vast de hibrizi

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a …