Péter Ferenc: ”Cazul Azomureș”, raportat la Uniunea Europeană Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1044 Vizualizări

Péter Ferenc: ”Cazul Azomureș”, raportat la Uniunea Europeană

Miercuri, 7 iulie, la ora 14.03, președintele UDMR Mureș, care deține și funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a postat, pe pagina sa de Facebook, o opinie vis a vis de explozia petrecută la combinatul Azomureș.

”Este îngrijorător și șocant ceea ce s-a întâmplat, în cursul nopții trecute, la Combinatul Chimic Azomures din Târgu Mureș.

Am solicitat Ministerului Mediului și Silviculturii să înființeze o comisie de experți care să investigheze situația. Domnul ministru Tánczos Barna, a răspuns prompt și a declarat că acest lucru se va întâmpla în cel mai scurt timp. De asemenea, vom raporta acest caz comisarului Uniunii Europene pentru mediu, Virginijus Sinkevičius, și Comisiei pentru petiții a UE. Vom solicita o rezoluție a Uniunii Europene pe acest subiect fiind o problemă amplă care reprezintă un risc pentru mediu și pentru siguranța celor care locuiesc aici. De asemenea, solicităm înființarea unui comitet UE care să investigheze temeinic cazurile similare. UDMR Mureș și UDMR Târgu-Mureș vor iniția și susține organizarea unei ample consultări la nivelul opiniei publice cu privire la măsurile suplimentare ce trebuie luate pentru asigurarea siguranței cetățenilor. Știu că locuitorii din Târgu Mureș cer închiderea Combinatului din cauza exploziei. Revendicarea lor este legitimă, deoarece chiar și cel mai mic accident creează o stare de panică la nivelul populației”, a transmis Péter Ferenc.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE