Prefectul de Mureș: ”Funcționarea Combinatului Azomureș în condiții de siguranță trebuie să fie un subiect extrem de serios” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 640 Vizualizări

Prefectul de Mureș: ”Funcționarea Combinatului Azomureș în condiții de siguranță trebuie să fie un subiect extrem de serios”

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat miercuri, 7 iulie, prin intermediul unui comunicat făcut public pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului – Județul Mureș, că a participat, în noaptea de 6 spre 7 iulie, la coordonarea intervenției în cazul exploziei urmată de incendiu de pe Platforma Azomureș.

”La Combinatul Azomureș are loc o anchetă amănunțită privitoare la explozia de azi noapte, la instalația Amoniac 3, care se afla în ultima fază a procesului de repornire. Am participat îndeaproape la coordonarea intervenției alături de grupa operativă activată de urgență, obiectivul fiind reducerea la minim a oricărui pericol pentru comunitatea noastră. Azi noapte m-am asigurat că angajatul Azomureș care a fost rănit în timpul incidentului a primit îngrijirile medicale de specialitate, iar apoi a ajuns cu bine acasă. La nivelul platformei Azomureș și în zona de influență a combinatului nu au fost înregistrate emisii de amoniac care să pună în pericol angajații sau comunitatea locală”, a precizat Mara Togănel.

În același comunicat, prefectul județului Mureș este de părere că ”Azomureș trebuie să trateze cu maximă seriozitate evenimentul de azi noapte, iar în perioada următoare va trebui să dea asigurări serioase că un astfel de incident tehnologic nu va mai avea loc.”

Funcționarea Combinatului Azomureș în condiții de siguranță trebuie să fie un subiect extrem de serios, care să preocupe compania privată și autoritățile publice, în egală măsură. Târgumureșenii trebuie să aibă garanția că sunt în siguranță, iar acest lucru poate avea loc doar printr-o analiză transparentă a activității Azomureș și o pregătire serioasă care să preîntâmpine astfel de incidente”, a mai menționat prefectul județului Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE