Home / Politic / Președintele Comisiei de control a SRI, îngrijorat de explozia de la Azomureș

Președintele Comisiei de control a SRI, îngrijorat de explozia de la Azomureș

Distribuie

Miercuri, 7 iulie, la ora 3.24, senatorul liberal Cristian Chirteș, care deține și funcția de președinte al Comisiei comune permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații, a anunțat că s-a deplasat în zona Platformei Azomureș.

”M-am deplasat în zona combinatului Azomureș, unde în urmă cu puțin timp a avut loc o explozie puternică, urmată de un incendiu în incinta combinatului Azomureș. Așa ceva nu se mai poate întâmpla!

Poluarea atmosferică poate avea consecințe grave asupra cetățenilor târgumureșeni. Impactul acestui incident asupra mediului poate fi unul major pentru siguranța târgumureșenilor. Cu regret, din primele informații există o victimă, evaluarea situației este în responsabilitatea ISU. Directiva din 2008 privind calitatea aerului înconjurător reprezintă piatra de temelie a politicii UE pentru un aer curat întrucât stabilește standardele de calitate a aerului pentru concentrațiile poluanților în aerul pe care îl respirăm. În ultimele decenii, politicile UE au contribuit la reducerea emisiilor, însă calitatea aerului în zona combinatului Azomureș nu s-a îmbunătățit în același ritm și există în continuare efecte considerabile asupra sănătății umane. Instituțiile statului sunt esențiale și trebuie să acționeze în consecință, întrucât orice pericol să fie combătut în mod eficient cu prioritate pentru siguranța cetățenilor!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, senatorul Cristian Chirteș.

Alex TOTH


De asemenea, verificati

Greva din sistemul de învățământ continuă

Distribuie Elevii ar fi trebuit să se întoarcă în clase azi, 6 iunie, după minivacanța …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.