Home / Administratie / Referendum despre Azomureș anunțat de primarul Soós Zoltán

Referendum despre Azomureș anunțat de primarul Soós Zoltán

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a făcut miercuri, 7 iulie, în jurul orei 13.10, o declarație de presă, în urma unei întâlniri-fulger avută la sediul Azomureș, cu Harri Kiiski, directorul general al combinatului.

”Am avut o întrevedere cu directorul fabricii Azomureș care la solicitarea noastră a zis că prioritatea numărul 1 pentru conducerea Azomureș este să evite asemenea accidente pe viitor. Din păcate, nu ne-a putut asigura 100% că nu se vor întâmpla asemenea accidente pe viitor. De asemenea, dis de dimineață am avut o convorbire telefonică cu ministrul Mediului, domnul Tánczos Barna, care la solicitarea noastră a asigurat că trimite un corp de experți pentru a studia și analiza condițiile în care s-a petrecut acest accident”, a transmis Soós Zoltán.

Referendum despre Azomureș

În aceleași mesaj, primarul ”Orașului Trandafirilor” a anunțat că va iniția chiar un referendum pe tema funcționării combinatului Azomureș.

”O să facem o inițiativă, o petiție, la Uniunea Europeană, pentru a analiza funcționarea acestor fabrici de îngrășăminte chimice, nu numai în România, dar și în Uniunea Europeană, ca să fie 100% asigurată populația că aceste fabrici, aceste uzine nu reprezintă un pericol public, respectiv am dori să inițiem, doresc să inițiez cu susținerea Consiliului Local un referendum despre funcționarea și despre a întreba opinia populației care să fie strategia Primăriei legat de funcționarea unor asemenea fabrici, uzine, și legat de funcționarea combinatului chimic Azomureș”, a afirmat Soós Zoltán.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Reguli noi de circulație pe strada Ștefan cel Mare

Ca urmare a numeroaselor sesizări primite la Primăria municipiului Târgu Mureș, respectiv a numeroaselor evenimente …