Home / Administratie / Referendum despre Azomureș anunțat de primarul Soós Zoltán

Referendum despre Azomureș anunțat de primarul Soós Zoltán

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a făcut miercuri, 7 iulie, în jurul orei 13.10, o declarație de presă, în urma unei întâlniri-fulger avută la sediul Azomureș, cu Harri Kiiski, directorul general al combinatului.

”Am avut o întrevedere cu directorul fabricii Azomureș care la solicitarea noastră a zis că prioritatea numărul 1 pentru conducerea Azomureș este să evite asemenea accidente pe viitor. Din păcate, nu ne-a putut asigura 100% că nu se vor întâmpla asemenea accidente pe viitor. De asemenea, dis de dimineață am avut o convorbire telefonică cu ministrul Mediului, domnul Tánczos Barna, care la solicitarea noastră a asigurat că trimite un corp de experți pentru a studia și analiza condițiile în care s-a petrecut acest accident”, a transmis Soós Zoltán.

Referendum despre Azomureș

În aceleași mesaj, primarul ”Orașului Trandafirilor” a anunțat că va iniția chiar un referendum pe tema funcționării combinatului Azomureș.

”O să facem o inițiativă, o petiție, la Uniunea Europeană, pentru a analiza funcționarea acestor fabrici de îngrășăminte chimice, nu numai în România, dar și în Uniunea Europeană, ca să fie 100% asigurată populația că aceste fabrici, aceste uzine nu reprezintă un pericol public, respectiv am dori să inițiem, doresc să inițiez cu susținerea Consiliului Local un referendum despre funcționarea și despre a întreba opinia populației care să fie strategia Primăriei legat de funcționarea unor asemenea fabrici, uzine, și legat de funcționarea combinatului chimic Azomureș”, a afirmat Soós Zoltán.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UMFST Târgu Mureș. Concepte inovative de educație prin Smart University

Unul dintre cele mai inovatoare proiecte implementate la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie …