Home / Consiliul Judetean Mures / ”Viață pentru nou născuți în Mureș”, proiect pentru dotarea Secției de Neonatologie Târgu Mureș

”Viață pentru nou născuți în Mureș”, proiect pentru dotarea Secției de Neonatologie Târgu Mureș

Aleșii județeni au aprobat miercuri, 7 iulie, cu prilejul unei ședințe extraordinare, un parteneriat între Consiliul Județean Mureș, Asociația Cristi Vasiliu și Spitalul Clinic Județean Mureș pentru implementarea proiectului ”Viață pentru nou născuți în Mureș.”

Buget de un milion de lei

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, proiectul ”Viață pentru nou născuți în Mureș” urmează a fi depus în cadrul programului de finanțare nerambursabilă Fondul ”Viață pentru Nou-Născuți” derulat de Fundația Vodafone România.

”Proiectul își propune dotarea și modernizarea cu echipamente și aparatură medicală, inclusiv soluții de telemedicină, dar și renovări a spațiilor medicale pentru a crește capacitatea de stabilizare, diagnosticare tratament și transfer în condiții optime a nou-născuților cu diferite afecțiuni medicale din secțiile și compartimentele de neonatologie și de terapie intensivă cu nivel de competență I și II”, a precizat Péter Ferenc.

Bugetul total al proiectului este de 1.000.000 de lei, din care suma de 900.000 de lei este solicitată ca finanțare în cadrul rundei de finanțare Fondul ”Viață pentru Nou-Născuți”, iar suma de 100.000 de lei reprezintă cofinanțare asigurată de Consiliul Județean Mureș. Partenerii își asumă următoarele roluri în cadrul proiectului: Asociația Cristi Vasiliu – aplicant ONG, Spitalul Clinic Județean Mureș – partener medical și Consiliul Județean Mureș – partener autoritate publică.

”Ca urmare a acestui parteneriat, Consiliul Județean Mureș își asumă dezvoltarea capacității de operare a secției de neonatologie, respectiv a secției de terapie intensivă neonatală a spitalului public Spitalul Clinic Județean Mureș pe următorii 2 ani, conform planului de dezvoltare, care prevede următoarele: investiții: igenizarea saloanelor secției Neonatologie inclusiv terapie intensivă și a spațiilor comune; dotări: aparatură nemedicală în completarea dotărilor propuse: cântar neonatal, mobiler nemedical pentru organizarea și depozitarea materialelor necesare în activitatea curentă, pulsoximetre, spirometre neonatologie; plan de dezvoltare a organigramei. Spitalul Clinic Județean Mureș dispune de resursa umană pregătită din punct de vedere profesional, necesară pentru asigurarea continuității activității și creșterii calității actului medical. Medicii secțiilor de neonatologie vor participa periodic la minim două conferințe/ an/ medic, minim 2 ședințe de instruire și cursuri de formare profesională și actualizare a cunoștințelor cu noutățile din domeniu”, a subliniat președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Lidea, portofoliu vast de hibrizi

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a …