Home / Administratie / Pași importanți pentru introducerea canalizării la Ogra

Pași importanți pentru introducerea canalizării la Ogra

Distribuie

Una dintre puținele localități care nu deține o rețea de canalizare din județul Mureș, comuna Ogra, a făcut  un pas important pentru introducerea acestui serviciu public. În ședința de îndată de 07 iulie 2021, a Consiliului Local Ogra, consilierii prezenți au votat în unanimitate două proiecte de hotărâre vitale pentru această investiție. Primul vizează ”Punerea la dispoziția Operatorului Regional Compania Aquaserv SA Târgu Mureș a bunurilor din domeniul public al comunei Ogra aferente sistemului de alimentare cu apă existent cât și a bunurilor aferente sistemului de canalizare care se vor realiza prin POIM”. Al doilea se referă la ”Aprobarea executării pe domeniul comunei Ogra a lucrărilor prevăzute pe teritoriul UAT Ogra în cadrul obiectivului de investiții ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Mureș, în perioada 2014-2020”. După aprobarea acestor hotărâri de Consiliu, se vor putea începe procedurile de avizare și autorizare pentru demararea investiției Aquaserv care va duce la construirea rețelei de canalizare a comunei.

Consilierii greu de convins

Deși una dintre principalele dorințe ale comunității din Ogra este rezolvarea canalizării, în ședința precedentă, majoritatea  consilierilor locali au respins proiectele în cauză fără a avea un motiv clar. În urma insistențelor primarului Teodor Neacșa și a presiunilor făcute de cetățenii din comună, exasperați de lipsa canalizării, în ședința de îndată convocată special pentru aceste proiecte, consilierii în cauză au înțeles și au votat proiectele ”În ședința ordinară precedentă a Consiliului Local majoritatea consilierilor au votat împotriva proiectelor deși le-am explicat importanța  lor vitală pentru dezvoltarea comunei. Am informat cetățenii comunei despre acest lucru, am revenit cu explicații cât mai detaliate către consilierii locali, fapt care a dus la votarea de azi a hotărârilor care vor duce la introducerea canalizării în comună. Este foarte importantă această investiție, mai ales că pe viitor, de exemplu, nu se vor mai finanța  asfaltări pe drumuri care nu au introduse apa și canalizarea. Vreau să mulțumesc locuitorilor comunei care s-au implicat, consilierilor locali care au înțeles și primarului Istvan Simon din Sânpaul care ne-a sprijinit în demersul nostru.”, a declarat Teodor Neacșa.

Vom reveni cu detalii legate de amploarea și valoarea investiției.

(I.A.)


De asemenea, verificati

Remember despre Holocaustul mureșean

Distribuie Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a scris vineri, 27 ianuarie 2023, pe pagina sa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.