Proiectul care aduce schimbare în educația românească Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 190 Vizualizări

Proiectul care aduce schimbare în educația românească

Caravana care își propune o schimbare în educația românească pornește la drum pe 10 iulie. Proiectul Caravana Aspire Teachers organizează în 6 localități din România „evenimente care reunesc lideri ăn educație pe tema evaluării”.

„Vara aceasta organizăm în premieră caravana Drumul către învățare autentică”, alături de profesori, lideri educaționali care transformă educația de la firul ierbii. Echipa pornește din București, trecând prin Cluj Napoca (10-11 iulie), Pucioasa (18-19 iulie), Brașov (22-23 iulie), Sibiu (25-26 iulie), Galați (2-3 august), Bacău (5-6 august)”, se comunică pe site-ul oficial al proiectului, aspireteachers.ro.

În fiecare comunitate, proiectul își propune să se desfășoare în două zile, fiecare având un punct de focusare distinct. Astfel, „prima [zi] este dedicată membrilor, profesori și consultanți care au investit cumulat aproape 10.000 de ore de muncă pro-bono în comunitatea Aspire Teachers în acest școlar. A doua zi se adresează participanților înscriși – profesori și colegi din regiune, în jur de 100 de participanți, care vor interacționa cu invitați speciali și profesori inovatori, într-un format deosebit, cu tema evaluării”, specifică sursa citată.

Promotorii evenimentului propun discuții deschise despre, printre altele, evaluare și testare, moducl în care evaluarea determină modul de predare, dar și despre feedback-ul pe care profesorii îl primesc din partea elevilor în momentul în care aceste teste sau evaluări sunt aplicate.

„Printre invitații confirmați până în prezent se numără: Radu Szekely și Sorin Ion – secretari de stat în Ministerul Educației, Vlad Voiculescu – fondator Magicamp, Anca Tîrcă – consultant educațional, Laura Borbe, Maria Kovacs, Gabriela Bărbulescu, Bogdan Rațiu, Doru Căstăian, Constantin Lomaca – formatori, Olimpia Meșa – consultant design de învățare, primari care susțin inițiative educaționale de impact, directori și formatori care împărtășesc valorile organizației – excelență, învățare continuă, colaborare și impact”, se mai punctează în comunicat.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi găsite pe site-ul web amintit anterior, aspireteachers.ro, la secțiunea „Noutăți”.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE