Home / Religie / Tabără de pictură pe Valea Idicelului

Tabără de pictură pe Valea Idicelului

Centrul cultural-catehetic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Bistra Mureșului, parohiile Idicel-Sat și Idicel-Pădure au organizat în perioada 1-2 iulie o tabără de pictură bisericească și laică, informează Arhiepiscopia Alba Iulia, prin intermediul www.reintregirea. ro. Evenimentul s-a bucurat de binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, și de îndrumarea părintelui Valentin Vârva, protopop al Reghinului. Activitatea a fost organizată de către preoții Eugen Micu și Mihai Vlasa-Dârnea, și s-a derulat în incinta Școlii Generale din IdicelPădure, cu sprijinul domnului învățător Decebal Pop.

„La acțiune au participat 35 de copii care s-au bucurat de prezența în mijlocul lor a prof. dr. Eduard Csupan, de la care au dobândit abilități în pictarea de icoane și cultivarea valorilor cultural-artistice. Prin mila Celui Care hărăzește destinele tuturor oamenilor, nădăjduim la o revedere într-un cadru mai amplu și cu o mai multă putere de muncă anul viitor, în aceeași perioadă”, a precizat Pr. Mihai Vlasa-Dârnea, Parohia Idicel Sat citat de www.reintregirea.ro.

(A.Z.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UMFST Târgu Mureș. Concepte inovative de educație prin Smart University

Unul dintre cele mai inovatoare proiecte implementate la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie …