Deputatul PSD Corneliu Florin Buicu avertizează: România sub conducere liberală, în pericol de faliment! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 269 Vizualizări

Deputatul PSD Corneliu Florin Buicu avertizează: România sub conducere liberală, în pericol de faliment!

”Pentru fiecare leu produs, România, sub conducerea liberală, s-a împrumutat 2,14 lei!”, a scris vineri, 9 iulie, pe pagina sa de Facebook, Corneliu Florin Buicu, deputat PSD de Mureș și vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

Potrivit deputatului Corneliu Florin Buicu, creșterea economică anunțată de premierul României, Florin Cîțu, este de fapt ”rețeta falimentului sigur.”

”Ceea ce domnul Cîțu halucinează că este ”o premieră pentru România”, o așa închipuită creștere economică de 2,9% pe primul trimestru datorată ” în exclusivitate ” investițiilor, în realitate este rețeta falimentului sigur! Pentru a produce 1 leu, România s-a împrumutat 2 lei și 14 bani! Aceasta este realitatea, susținută de cifre oficiale. E ca și când cineva ia împrumut 100 de lei, dar mai mult de jumătate îi bea și-i mănâncă, de produs nu reușește să producă nici măcar 50 de lei!”, a precizat parlamentarul social-democrat.

Statistici îngrijorătoare

Pentru a-și susține afirmațiile, deputatul Corneliu Florin Buicu a prezentat opinie publice și câteva date, despre care a afirmat că ”sunt clare.”

”Suma totală a împrumuturilor luate de guvernele PNL se ridică la 280 de miliarde de lei, în 2020 și 2021. Din acest total, 182 de miliarde (65%) a finanțat deficitul bugetar și 98 de miliarde de lei (35%) a mers la rambursarea datoriei din trecut. PIB-ul României a crescut/ va crește cu 84,7 miliarde de lei, în intervalul 2020-2021, de la 1058,2 miliarde lei în 2019 la 1142,9 miliarde lei în 2021, potrivit prognozelor CNP. Deci cu cele 182 de miliarde de lei împrumuturi care au finanțat deficitul s-a realizat o creștere a PIB de 84,7 miliarde lei. Un calcul simplu arată că pentru fiecare leu produs, România, sub conducerea liberală, s-a împrumutat 2,14 lei (182/84,7). Altfel spus randamentul împrumuturilor consumate este subunitar, respectiv 0,46!!!”, a arătat vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

La finalul mesajului său, deputatul Corneliu Florin Buicu a făcut o comparație între rezultatele obținute de Guvernul condus de Florin Cîțu și guvernarea PSD din perioada 2017-2019.

”Nu este nicio performanță! Este un dezastru. Dacă România nu iese rapid din acest cerc vicios va intra pur și simplu în faliment! În perioada guvernării PSD raportul dintre împrumuturile consumate și creșterea PIB a fost supraunitar! Între 2017 și 2019 la 34 de bani împrumutați, România a produs 1 leu, cu salarii, pensii și alocații mărite.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE