INTERVIU. Simona Toncean, Plan pentru medicină de calitate la Reghin Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1911 Vizualizări

INTERVIU. Simona Toncean, Plan pentru medicină de calitate la Reghin

Începând cu data de 10 mai 2021, funcția de manager interimar al Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin a fost preluată de Simona Toncean, absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș, specialitatea Nutriție și Dietetică, studii absolvite în urmă cu 10 ani și completate apoi cu un masterat în Nutriție Clinică și Comunitară și un masterat în Managementul Serviciilor de Sănătate, ambele absolvite tot la UMF Târgu-Mureș.

Rep.: Care este situația actuală în ceea ce privește echipamentele medicale și personalului medical existent?

Simona Toncean: În plan general, situația este una bună, dar întotdeauna este loc de mai bine. Chiar dacă avem deja câteva echipamente noi, de ultimă generație – Computer Tomograf, Ecograf, aparatură pentru Compertimentul de Primiri Urgenţe și altele – ne propunem în viitorul apropiat și achiziția altor aparate de diagnosticare și monitorizare, care vor putea aduce un plusvaloare instituției noastre și totodată un beneficiu cetățenilor care ne vor solicita serviciile medicale. Vreau să îi asigur pe cetățenii municipiului Reghin că avem un personal medical foarte bine pregătit și competitiv, ceea ce înseamnă că serviciile medicale oferite de noi sunt deja la un nivel foarte ridicat.

Rep.: Care sunt punctele forte ale Planului dumneavoastră managerial?

S.T.: Există un plan foarte bine structurat, pe care sunt sigură că îl voi putea realiza, împreună cu echipa minunată de medici pe care o conduc, alături de doamna director medical Dr. Mirabela Suciu. Punctul forte este, deci, o echipă valoroasă! Totodată, suntem bucurosi pentru că Primăria municipiului Reghin, prin vocea domnului primar, Márk Endre, ne-a promis că vom primi sprijinul necesar pentru a duce la îndeplinire toate obiectivele pe care ni le propunem, pentru a avea o medicină de calitate la Reghin.

Rep.: Aveți printre obiectivele propuse și accesarea de fonduri europene?

S.T.: Cu siguranță că ne-am gândit și la acest aspect și avem deja în curs de desfășurare câteva proiecte care vizează accesarea de fonduri europene, în parteneriat cu Primăria municipiului Reghin.

Rep.: Care este situaţia privind primirea și consultarea pacienţilor în ambulatoriul din Spitalul Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin?

S.T.: În primul rând, se respectă cu strictețe condițiile necesare limitării virusului SARS-CoV-2, dar asta nu împiedică activitatea ambulatorului care funcționează la capacitate maximă. De asemenea, începând cu data de 15 iulie demarăm renovarea în totalitatea a ambulatoriilor.

Au consemnat Gabriela BELEAN și Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE