Home / Administratie / Pubele de ultimă generație la Reghin

Pubele de ultimă generație la Reghin

Municipalitatea reghineană a început montarea pubelelor pentru deșeuri selective de ultimă generație în oraș, acțiune menită să-i încurajeze pe reghineni să arunce gunoiul în mod responsabil. Sub sloganul ”Împreună pentru un oraș curat”, Primăria municipiului Reghin dorește să se încadreze în țintele de reciclare prevăzute de legislația europeană în vigoare, precum și să obțină creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor din Reghin.

„Protecția mediului, sub toate formele sale, de la menținerea și extinderea spațiilor verzi la plantarea de arbori la colectarea selectivă și reciclarea este în sarcina noastră, a tuturor. Dacă toată lumea ar începe să colecteze corect și să predea deșeurile pe care le generează, lumea ar fi un loc mai curat și am contribui cu toții la un viitor mai bun”, a fost mesajul transmis de Márk Endre, primarul municipiului Reghin.

30 de pubele în primă fază

Primele coșuri de gunoi dedicate colectării selective a deșeurilor municipale au fost amplasate în cursul zilei de vineri, 8 iulie, zona aleasă fiind strada Gării. „Sperăm ca reghinenii, care se arată tot mai deschiși în a se implica în protejarea mediului, să utilizeze aceste recipiente așa cum trebuie, să respecte indicațiile categoriilor de deșeuri, și în acest fel să scădem cantitatea de deșeuri de pe domeniul public. Deocamdată, am comandat 30 de bucăți de astfel de coșuri. Ne dorim ca în etapa următoare, acest sistem de colectare selectivă să fie extins în tot orașul, astfel încurajând populația să colecteze cât mai responsabil”, a precizat Márk Endre.

Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

OUG privind combaterea atacurilor de urși în Senat

Plenul Senatului a luat act, miercuri, cu majoritate de voturi, de proiectul de lege pentru …