Banii de la Bruxelles – varianta reală Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 217 Vizualizări

Banii de la Bruxelles – varianta reală

Partidul Social Democrat (PSD) Mureş, în parteneriat cu europarlamentarul Victor Negrescu şi PES activists România au organizat marți, 13 iulie, la sala Grand din incinta Hotelului Grand din Târgu Mureş, Conferinţa “Fonduri europene pentru Viitor”, o sesiune de informare despre oportunitățile de finanțare existente la nivel european prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi prin programele operaționale aferente exerciţiului financiar 2021-2027.

Informația, adusă direct de la Bruxelles

Sesiunea a cuprins prezentări și discuții despre cea mai bună manieră de a valorifica aceste oportunități la nivelul comunităților locale, al sectorului neguvernamental şi al mediului privat. 

”La Târgu Mureș, ne-am propus, împreună cu experții care fac parte din proiectul nostru, să arătăm constructiv cum pot profita autoritățile locale, mediul de afaceri, mediul asociativ și cel universitar de oportunități de finanțare specifice nevoilor locale. Judeţul Mureş are un potenţial semnificativ de dezvoltare, iar fondurile europene, şi în mod specific Fondul pentru o Tranziție Justă şi PNRR, pot reprezenta o oportunitate de care se poate profita dacă există voinţă şi îndrumare corespunzătoare”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European și raportor alternativ pentru bugetul UE pe anul 2022.

Declarația lui Vitor Negrescu vine în contextul unui șir de evenimente organizat la nivel național pentru a-i informa pe toți cei interesați despre oportunitățile plănuite la nivel european pentru anii ce urmează. Deputatul Dumitrița Gliga, preşedinte interimar al PSD Mureş, co-organizator al evenimentului, a declarat: ”Aducem informaţia direct de la Bruxelles la Târgu Mureș, creăm o legătură directă între capitala Uniunii Europene și județul Mureș. Acesta este un prim pas în această direcție, vor urma și alte proiecte concrete.”

Spațiul public a fost invadat de numeroase discuții despre PNRR și despre fondurile generoase alocate în cadrul financiar multianual, dar prea puțini vectori de imagine ai partidelor de guvernare au oferit detalii sau informații concrete. În acest context, experți și lideri de anvergură, care și-au dovedit, de-a lungul timpului, măiestria în gestionarea fondurilor europene, au fost prezenţi în faţa reprezentanţior comunităţilor mureşene – autorităţi locale şi mediu antreprenorial.  

Alături de Victor Negrescu, Roxana Mînzatu, fost ministru al Fondurilor Europene, a prezentat programele de finanțare europene disponibile la nivel național și fondurile de dezvoltare regională, iar Stelian Bărăgan şi Alexandru Iovescu, experţi în fonduri europene din partea PES activists România, au prezentat programele de finanțare europene pentru antreprenoriat și dezvoltarea resurselor umane şi respectiv programele de finanțare europene disponibile pentru dezvoltarea mediului rural.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE