Propunere: Consiliu comunitar consultativ la Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 576 Vizualizări

Propunere: Consiliu comunitar consultativ la Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș vor decide, într-una din ședințele de lucru viitoare, cu privire la oportunitatea aprobării constituirii Consiliului comunitar consultativ la nivelul municipiului Târgu Mureș.

Sprijin pentru activitatea de asistență socială

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul municipiului Târgu Mureș,

Soós Zoltan, iar referatul aferent acestuia a fost întocmit de Andreia Moraru, director executiv al Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș.

”Potrivit articolului 114 din Legea nr. 272/2004 privind protecția şi promovarea drepturilor copilului, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile administrației publice locale au obligația de a implica colectivitatea locală în procesul de identificare a nevoilor comunității și de soluționare la nivel local a problemelor sociale care privesc copiii. În acest scop pot fi create structuri comunitare consultative cuprinzând, dar fără a se limita, oameni de afaceri locali, preoți, cadre didactice, medici, consilieri locali, polițiști. Rolul acestor structuri este atât de soluționare a unor cazuri concrete, cât şi de a răspunde nevoilor globale ale respectivei colectivități. Mandatul structurilor comunitare consultative se stabilește prin acte emise de către autoritățile administrației publice locale. Pentru a-şi îndeplini rolul pentru care au fost create, structurile comunitare consultative vor beneficia de programe de formare în domeniul asistenței sociale și protecției copilului”, a precizat directorul executiv al Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș.

Conform aceleiași surse, misiunea Consiliului comunitar consultativ va fi ”de a contribui la identificarea nevoilor și resurselor comunității locale și de a promova implicarea acesteia în vederea soluționării problemelor comunității”.

”Scopul acestui Consiliu comunitar consultativ este de a sprijini activitatea de asistență socială prin creșterea calității vieții în familiile dezorganizate, aflate în impas financiar sau a copiilor privați de o îngrijire și educație adecvată. Rolul acestei structuri este atât de soluționare a unor cazuri concrete, cât și de a răspunde nevoilor globale ale colectivității”, a subliniat Andreia Moraru.

25 de membri

Inițiatorii proiectului propun ca din viitorul Consiliu comunitar consultativ să facă parte 25 de persoane: Alexandru György – viceprimar, Venczi Vidor Janos și Kakkasy Blanka – consilieri local, încă un reprezentant al Consiliului Local Târgu Mureș, Andreia Moraru – director executiv al Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, Carmen-Corina Todoran – director executiv adjunct al Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, cinci oameni de afaceri, un reprezentant al cultelor religioase și câte un reprezentant al următoarelor instituții: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș, Direcția de Sănătate Publică Mureș, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Anti-Drog Mureș, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Târgu Mureș, Inspectoratul Județean de Poliție Mureș, Inspectoratul de Jandarmi Județean “Colonel Sabin Motora” Mureș, Poliția Locală Târgu Mureș, Agenția Județeană pentru ocuparea Forței de Muncă Mureș, Crucea Roșie Mureș, Salvați Copiii – Filiala Mureș și Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE