Home / Reghin / Liceul ”Lucian Blaga”, alături de HOSPICE Casa Speranței din Brașov

Liceul ”Lucian Blaga”, alături de HOSPICE Casa Speranței din Brașov

Distribuie

Liceul Tehnologic ”Lucian Blaga” organizează un nou eveniment de suflet menit să vină în sprijinul celor aflați în suferință. Inițiativa îi aparține prof. Emilia Moldovan, consilier educativ în cadrul liceului, beneficiari fiind Centrul HOSPICE Casa Speranței din Brașov.

„La Blaga voluntariatul este deja o normalitate. Elevii și profesorii au experiența târgurilor caritabile, a activităților SNAC sau Special Olimpycs, așa că această nouă oportunitate de a face bine a fost primită cu brațele deschise. Ne-am decis să susținem crosul caritabil HOSPICE ”Aleargă Tu pentru EI” organizat de HOSPICE Casa Speranței Brașov în 24 și 25 iulie din mai multe motive. În primul rând am dorit să sensibilizăm comunitatea de la Blaga, elevi, părinți, profesori, și împreună cu aceasta comunitatea locală, în privința nevoilor pacienților bolnavi de cancer sau alte boli incurabile, cum este de exemplu asistența la domiciliu, nevoi nu întotdeauna soluționate cu succes de sistemul sanitar. Ne-am dorit, de asemenea, să mobilizăm cât mai mulți elevi, părinți, profesori și apropiați ai acestora să facă mișcarea atât de necesară pentru starea de sănătate a fiecăruia dintre noi, bonus fiind faptul că fiecare kilometru alergat aduce bani oferiți de sponsorii evenimentului în conturile fundației care se ocupă de nevoile pacienților cu cancer sau alte boli incurabile. Cu cât mai mulți kilometri alergați, cu atât mai multe fonduri”, a precizat prof. Emilia  Moldovan.

Pași de urmat:

1. Alegerea cursei  și a traseului potrivit și înscrierea  pe: https://team.hospice.ro/evenimente/crosul-hospice-2021/…
2.Monitorizarea curseu cu o aplicație de alergare;
3. Postarea public pe pagina  de Facebook proprie a numărului de concurs alături de un screenshot cu numărul de kilometri realizați și hastag-ul #alergpentruei;
4. Copiarea link-ului postării de pe Facebook în platforma de înscriere.

De asemenea, cei care doresc să ajute fără să alerge o pot face prin donații .

„Pe pagina de foundries (:https://hospice.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=21235) ne-am propus să ajungem la suma de 1000 de lei adunată din donații ale celor cu suflet bun și inimă deschisă. Așa că, ori prin înscrierea la una din cursele de 1 km, 2 km, 5 km, 10 km sau 20 km, înregistrarea kilometrilor într-o aplicație de alergare, publicarea pe pagina personală de Facebook a pozei cu numărul de concurs și a unui screenshot cu kilometri alergați urmată de înscrierea link-ului postării pe platforma evenimentului, ori prin donații, ori prin ambele modalități și alergare în cursă și donații, scopul final este de a-i susține pe cei care au nevoie de tot sprijinul nostru”, a precizat prof. Emilia Moldovan.

„Eu de la părinți am învățat că atunci când poți să faci un bine, fă-l. Nu aștepta invitație specială, condiții speciale… doar fă bine atât cât poți. Și la fel sunt și colegii mei. Iar copiii de obicei fac ce văd că fac părinții, iar la Blaga noi profesorii suntem și ”părinți” pentru elevii noștri. Deja s-au anunțat elevi și profesori care vor participa la diferitele curse ale crosului, unii dintre ei înscriindu-se împreună cu membrii familiei sau cu prieteni, ceea ce îmi confirmă faptul că tinerii noștri au un suflet frumos, cald și darnic. Doar să apară oportunitatea și ei răspund prezent la ”maratonul” faptelor bune” – Prof. Emilia Moldovan.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.