FOTO: 190.000 lei sancțiuni pentru proprietarii de balastiere Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 588 Vizualizări

FOTO: 190.000 lei sancțiuni pentru proprietarii de balastiere

Echipe de inspectori din cadrul Administrațiilor Bazinale de Apă (Olt, Prut-Bârlad și Banat) în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului General  al Poliței București și ale Inspectoratelor Județene de Poliție, în perioada 14-17 iulie au efectuat controale de verificare a activității de exploatare a agregatelor minerale din bazinul hidrografic Mureș, respectiv din județele Mureș, Hunedoara și Alba. Fiecare echipă a fost însoțită de un topograf autorizat, iar sancțiunile s-au ridicat la peste 190.000 lei, se arată într-un comunicat remis de Compartimentul de Comunicare și relații cu presa al Administrației Naționale Apele Române.

„În cadrul acestor controale, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 190.000 lei. Echipele de control au verificat măsurile dispuse prin actele de reglementare, tehnologia de exploatare folosită, existența bornelor perimetrale, gropi sau denivelări ale perimetrelor. De asemenea, au fost verificate buletinele de analize cu privire la respectarea indicatorilor de calitate ai apelor uzate evacuate în cursurile de apă de la stațiile de sortare – spălare de agregate minerale”, se arată în sursa citată.

Reprezentanții Administrației Naționale Apele Române atrag atenție asupra faptului că „exploatarea ilegală a agregatelor minerale în albie are impact negativ asupra activității de gospodărire a apelor punând în pericol stabilitatea malurilor, iar, prin crearea unor depozite din nisip, pietriș și pământ, secțiunile de scurgere se pot bloca provocând creșteri artificiale ale nivelurilor apelor. Acțiunile de verificare și control comun între Apele Române și alte instituții abilitate vor continua la nivel național până la sfârșitul anului”, după cum se anunță în comunicat.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE