VIDEO: Disputa Orban-Câțu, cu deputatul Florin Roman Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 337 Vizualizări

VIDEO: Disputa Orban-Câțu, cu deputatul Florin Roman

Alegerile interne din cadrul filialelor PNL din județul Mureș s-au cam terminat, mai puțin cele pentru conducerea PNL Mureș, motiv pentru liberali să asiste la competiția pentru șefia partidului dintre Ludovic Orban, președintele în funcție al PNL și Florin Câțu, actualul Prim Ministru al României, care va fi tranșată la  Congresul PNL din 25 septembrie. Printre aceștia se numără și deputatul Florin Roman, vicepreședinte PNL, coordonator regiunea Centru, prezent în data de 14 iulie la alegerile interne din cadrul PNL Reghin,

După cum se cunoaște deja, opțiunea acestuia înclină pentru echipa Câțu. Mai mult de atât, la Reghin nu a ezitat să  arunce săgeți către actualul președinte PNL, Ludovic Orban.

„Înainte de Congresul din 2017, puțini liberali îl mai căutau pe actualul președinte al Partidului Național Liberal. Stătea sub pecetea unei sentințe penale despre care foarte mulți vorbeau că-i va fi defavorabilă. N-am ezitat la momentul respectiv, pentru că am crezut în el, să-l caut, să-l duc cu mașina la conferințe, pe unde am avut treabă din punct de vedere al partidului, să stăm alături și la bine și la greu. Nu regret niciodată acea decizie. Din punctul meu de vedere,  la momentul respectiv am luat cea mai bună decizie pentru Partidul Național Liberal. Ulterior, drumurile noastre s-au despărțit de la chesiuni nu de natură politică, ci de la chestiuni de natură administrativă mai mult. Umblând cu el peste tot în campanie am auzit ce a promis primarilor și am văzut că în Parlament, când era de pus în practică acele realizări, ordinul politic a fost invers. Am spus nu, noi dacă am fost și am spus ceva, trebuie să facem și aici ceva. În aceiași situație sunt mulți colegi care au fost lângă Ludovic în 2017. Dacă vă uitați la echipa lui din 2017, cea mai mare parte este mutată în partea cealaltă”, a precizat Florin Roman.

Motivația susținerii lui Florin Câțu la șefia PNL

„Dintr-un motiv cât se poate de simplu. Cred că este momentul să venim cu un om care ne unește, nu care ne dezbină. Mai cred că în 2024 va fi o alegere simplă între trecut și viitor, o alegere între dezamăgire și speranță”, a precizat deputatul liberal, care a pus în garda liberalii cu privire la anul 2024.

„Alegerile din 2024 ne privesc pe toți. Mai întâi pe primari care, fără investiții la nivel local și cu un PSD care crește în opoziție, va fi destul de complicat. De asemenea, pentru noi cei care candidăm la alegerile parlamentare, dacă primarii nu vin cu rezultate, reculul ne va lovi și pe noi. Aceiași problemă o vor avea parlamentarii, după care urmează  meciul final, alegerile parlamentare”, a menționat Roman.

„Lumea ține minte câștigătorii, nu pe cei care pierd”

Ruptura față de Ludovic Orban a fost subliniată simbolic în termeni ceva mai fotbalistici de către Florin Roman.

„I-am spus lui Ludovic: nu cred că tu mai poți fi o locomotivă pentru noi în 2024. Ne-a ajutat foarte mult în perioada asta dificilă și a fost la înălțime. A fost la înălțime atâta timp cât a fost Premier. Din punctul meu de vedere a muncit enorm, numai că guvernarea te și uzează. Ne-am uitat la Campionatul European, am văzut că sunt oameni care fac o fază genială și lumea îi ține minte, și sunt unii care muncesc tot campionatul, au neșansă și pierd. Lumea ține minte câștigătorii, nu pe cei care pierd”, a punctat Florin Roman.

Acuze aduse disputelor PNL-PNL

Dorința acestuia este una legată de unitatea PNL, alegerea liderilor locali să fie una lipsită de orgolii și dispute interne.

„Ce mi-aș dori eu este să nu ne divizăm. Văd peste tot unde mă duc, unde sunt doi candidați la județ, fiecare vine cu: eu pe cine am acolo, pe X-ulescu, hai să-i găsesc contracandidat. Nu e rău, eu chiar cred în ideea de competiție. Așa trebuie să fie,  oamenii trebuie să fie validați de către colegii lor prin vot. Acolo unde există doar unul, există tentația că acel om să se creadă la început un mic șef, apoi un șef mai mare, după aceea un rege și apoi împărat. Eu nu vreau să avem supușii nimănui decât supușii Partidului Național Liberal, nu a unei persoane ci a unui partid, a unei ideologi și a unei doctrine. Mereu am spus lucrurilor pe nume. După încheierea acestei competiții din PNL va fi greu să ne adunăm indiferent încotr-o va înclina balanța. Când Ludovic a anunțat că va fi ”Festivalul democrației” , de fapt nu a fost niciun festival ci o luptă la baionetă. Din păcate, sunt colegi care uită că sunt liberali și principala lor grijă este să atace liberalii. Nu mai vezi pe nimeni că vorbește de Ciolacu, de PSD, doar ce zice Orban de Câțu și Câțu de Orban”, a spus Roman.

„Dacă nu vom guverna țara oameni buni, vom fi spulberați în 2024”

Perspectiva punctată de Florin Roman este cea legată de anul 2024, punct de cotitură pentru Partidul Național Liberal.

„Trecem și peste momentul 25 septembrie 2021, lupta asta se va încheia, vom avea un câștigător, o conducere legitimă și va trebui să arătăm românilor că putem guverna țara. Dacă nu vom guverna țara oameni buni, vom fi spulberați în 2024. Dacă românii nu văd că, după ce ne-am terminat noi problemele nu ne întoarcem și la problemele lor adevărate, creșteri de ptrețuri, facturi împovărătoare, și nu vor simți această creștere economică și în buzunar, nu vor veni banii din PNRR care pot dezvolta localitățile României, ne întâlnim și poate vom fi doar un sfert din câți suntem acum”, a conchis Florin Roman.

(A. Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE