Elevii de 10, premiați de IȘJ Mureș. Sabin-Gavril Pășcan: „Discutăm despre elevi performanți!” Învățăământ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 560 Vizualizări

Elevii de 10, premiați de IȘJ Mureș. Sabin-Gavril Pășcan: „Discutăm despre elevi performanți!”

Luni, 19 iulie, în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Mureș, în prezența tuturor inspectorilor din corpul instituției, au fost premiați cei doi elevi târgumureșeni care au obținut media 10 la examenul de final de ciclu școlar.

David Andrei Albu, absolvent al Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Târgu Mureș, a obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională de la finalul clasei a VIII-a, iar Ioana Maria Vlad, absolventă a Colegiului Național Unirea din municipiu, a încheiat cu media 10 examenul de Bacalaureat. Însă, cei doi elevi au avut rezultate foarte bune și pe parcursul anilor de studiu.

„Eu îmi doresc să premiez mai mulți elevi de nota 10 și vă mărturisesc că pentru prima dată am fost și eu copleșit de emoție pentru că m-am aflat în fața unor elevi de nota 10 nu numai la finalul Evaluării Naționale. Acești elevi au avut nota 10 la finalul fiecărui an de studiu. Eleva Ioana Maria Vlad, pe lângă faptul că a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat este și șefă de promoție a Colegiului Național „Unirea”, cei patru ani de liceu terminându-i cu media 10. Discutăm despre elevi performanți!”, a declarat, pentru Zi de Zi, drd. Sabin-Gavril Pășcan, inspectorul școlar general al IȘJ Mureș.

Premii pentru performanță

Cei doi elevi de 10 au fost distinși cu diploma Exemplarium, pe lângă alte premii oferite de instituție. Mai mult, cei doi vor urma să primească și un premiu în bani din partea Ministerului Educației Naționale.

„Le-am oferit o diplomă, diploma Exemplarium pentru rezultatele de excelență obținute și, de asemenea, le-am oferit un cadou din partea Inspectoratului Școlar Judeațean Mureș, care a constat într-o mapă pentru laptop, rechizite școlare și anumite instrumente care să îi ajute mai departe în pregătirea lor didactică. Urmează ca la finalul lunii august, începutul lunii septembrie, în momentul în care apare și ordinul de ministru să le putem oferi celor doi elevi și un premiu care constă într-o sumă de bani pe care Ministerul Educației Naționale o va stabili. Inspectoratul Școlar Județean este instituția care garantează faptul că actul instructiv-educativ la nivelul unui județ se desfășoară în cele mai bune condiții. Iată că Inspectoratul Școlar Județean Mureș a dorit să îi premieze pe cei doi absolvenți pentru ca să le apreciem activitatea depusă în toată această perioadă pentru că trebuie să avem în vedere faptul că, după cum se știe, cursurile s-au desfășurat și online. În același timp, orin mediatizarea acestui eveniment pe pagina noastră de Facebook și în mass-media să putem da un exemplu pozitiv și pentru următoarele generații de absolvenți”, a punctat, pentru Zi de Zi, drd. Sabin-Gavril Pășcan, inspectorul școlar general al IȘJ Mureș.

În viitor, IȘJ Mureș împreună cu Instituția Prefecctului Jud. Mureș le pregătește și alte surprize elevilor mureșeni.

„Inițiativa noastră tot timpul este într-o strânsă colaborare și suntem foarte sprijiniți de către Prefectură și doamna prefect, Mara Cristina Togănel, care a ținut la rândul ei să îi felicite pe cei doi absolvenți. Cu ajutorul Instituției Prefectului jud. Mureș vom avea surprize și pentru absolvenții de a VIII-a și de a XII-a din tot județul”, a conchis Sabin-Gavril Pășcan.

Pe mai departe, David Andrei Albu dorește să studieze matematică-informatică la Colegiul Național „Unirea”, iar Ioana Maria Vlad intenționează să își continue studiile la Științe Economice în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Le urăm succes în continuare!

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE