Home / Religie / Școala de vară ”Bucuriile Copilăriei”, la Sighișoara

Școala de vară ”Bucuriile Copilăriei”, la Sighișoara

Distribuie

În cadrul parteneriatului dintre parohia Sighișoara I și Școala Gimnazială „Aurel Mosora”, în perioada 5-9 iulie 2021, a fost implementat proiectul intitulat „Școala de vară – Bucuriile Copilăriei”, aflat la prima ediție.

Elevii au fost coordonați de către prof. Cristina Tofan, cadru didactic pentru disciplina Religie, și de către prof. Gabriela Aldea și prof. Maria Costea, cadre didactice în învățământul primar. Activitățile taberei desfășurate la Școala Gimnazială „Aurel Mosora” din Sighișoara s-au dorit a fi o alternativă plăcută și constructivă de petrecere a timpului liber.

„Zilnic, elevii claselor primare au fost implicați în activități distractive și interesante. Împreună au purces spre descoperirea „Comorii lui Ben”, personajul principal al lecturii desfășurate pe parcursul celor cinci zile, descoperind la rândul lor comoara cea mai de preț, munca și generozitatea, dovedindu-se apoi mici exploratori în jocul „Vânătoarea de comori”. De asemenea, pictura pe pietre, exersarea unor lucrări în tehnica origami, descoperirea unor lucruri noi despre păsări, karaoke și diferitele jocurile în aer liber i-au încântat pe participanți. Totodată, într-una din aceste zile, elevii au vizitat Cetatea Sighișoarei, biserica din Deal și biserica „Sfânta Treime”, unde au fost primiți cu căldură de părintele Mircea Ceușan. La finalul taberei, elevii și cele trei voluntare implicate au primit diplome și premii. Pe această cale, adresăm mulțumiri prof. Laurențiu Stan, directorul unității de învățământ, și părintelui paroh Petru Bleahu pentru susținere și implicare”, a precizat prof. Cristina Tofan, citată de www.reintregirea.ro.

(A. Z.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

sursa foto basilica.ro

Icoana Pantocrator de 150 de metri pătrați montată în Catedrala Națională. Asamblarea mozaicului a durat 6 luni

Distribuie S-a încheiat montarea Icoanei Pantocrator din turla principală a Catedralei Naționale. Realizarea monumentalei icoane …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.