Home / Administrație / Ciprian Dobre, candidat la președinția PNL Mureș, cere apă pe Câmpie

Ciprian Dobre, candidat la președinția PNL Mureș, cere apă pe Câmpie

Distribuie

Ciprian Dobre: “pe Câmpie, oamenii suferă de sete și animalele mor de sete la propriu”

Ciprian Dobre, candidat la președinția PNL Mureș, a atacat, într-o conferință de presă susținută la începutul acestei săptămâni o problemă care a fost ridicată de membrii liberali în timpul campaniei electorale interbe.

“Una dintre cele mai mari probleme pe care le-au strigat oamenii în campania electorală internă a fost apa. Multă vreme, inclusiv în perioada în care am fost președinte de Consiliu Județean m-am lăsat amăgit, eu și restul oamenilor, de așa-numitul proiect de introducere a apei, masterplan ș.a.m.d. Suntem exact în punctul din 2012, nu avem nici proiectul gata pentru a introduce apă potabilă pe Câmpie. Oamenii și-au strigat disperarea, oamenii și-au strigat neputința și cred că imediat după terminarea alegerilor interne, deci după 7 august, unul dintre proiectele majore de secolul 21 pentru județul Mureș va fi introducerea apei pe Câmpie, unde oamenii suferă de sete și animalele mor de sete la propriu”, a declarat acesta.

Soluția lui Ciprian Dobre este ca Municipiul Târgu Mureș să nu mai dețină majoritatea acțiunilor în operatorul regional de apă.

“Cred că Târgu Mureșul trebuie să părăsească acea poziție dominantă din cadrul Aquaserv de 85%, pentru că suntem 102 unități administrative în județul Mureș, 85% are municipiul Târgu Mureș, aproape 15% are Consiliul Județean și restul cele 101 unități administrative. Este inexplicabil, dar din cauza acestui acționariat de 85% la municipiul Târgu Mureș, este normal că Târgu Mureșului nu îi pasă de localitățile mici, care pur și simplu suferă din lipsă de apă. Cred că e un lucru serios despre care trebuie să vorbim și spun trebuie pentru că este un imperativ al județului Mureș și mai mult decât atât este un imperativ al mureșenilor”, a subliniat candidatul PNL la șefia organizației județene.

Ciprian Dobre a mai menționat că a ridicat problema apei și în fața prim-ministrului Florin Cîțu la întâlnirea pe care primarii liberali mureșeni alături de prefectul Mara Togănel și alți participanți au avut-o la Palatul Victoria.

Județul și proiectele pentru introducerea apei  

Pe de altă parte, într-o discuție avută cu președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, acesta a susținut că există mai multe proiecte pe care județul le va susține pentru includerea în Planul Național de Reconstrucție și Reziliență privind extinderea sistemului de alimentare cu apă și realizarea de rețele de canalizare, iar pe de altă parte prin Programul Operațional Infrastructura Mare este în derulare în acest moment un proiect care urmărește, de asemenea, introducerea apei. “Ce este important este că vor fi realizate magistralele. Foarte multe localități, doar o parte sunt incluse pentru că așa era legea, așa era obiectivul proiectului, astfel că localitățile sunt prinse în baza numărului de locuitori și distanțelor parcurse”, susține acesta.

Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mara Togănel, mesaj pentru tinerii cu drept de vot

Distribuie Președintele Organizației Femeilor Liberale Mureș, fostul prefect Mara Togănel, a scris luni, 26 februarie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.