Home / Reghin / Florin Vos, în seara Retro pe scena ”#loveReghin Day&Night”

Florin Vos, în seara Retro pe scena ”#loveReghin Day&Night”

„Cred că e momentul să învățăm și noi, să apreciem și să promovăm, produsele comunității în care trăim” – Florin Vos

Printre cei care vor concerta la prima ediție  ”#loveReghin Day&Night” se numără și reghineanul Florin Vos, care va urca pe scena de la Pădurea Rotunda în cursul serii de vineri, 23 iulie, începând cu ora 21.

Reporter: În primul rând, cum ai resimțit această perioada în care activitățile culturale și evenimentele au fost restricționate?

Florin Vos.: A fost un an atipic pentru mine, mai ales pentru că, în ultimii 25 de ani, nu știu să fi avut un sfârșit de săptămână în care să nu mă întâlnesc cu zeci, sute sau chiar mii de oameni. Mi-a lipsit foarte mult socializarea, schimbul de energie cu publicul, zâmbetele oamenilor care de fiecare dată mă încarcă pozitiv atât de mult. Mi-a lipsit să fiu eu, așa cum sunt de obicei, mereu în mijlocul oamenilor, mereu încercând să îi fac fericiți pe toți cei din jur. Pe de altă parte, am încercat să folosesc tot acest timp ca pe o oportunitate. Mai exact, am simțit că am timp destul la dispoziție și l-am folosit în favoarea mea, ca să îmi dezvolt cunoștințele pe latura creativă, a profesiei mele. Cred că această perioadă de pauză mi-a adus mai mult bine decât rău. Am studiat foarte mult și am făcut niște cursuri online de specialitate, care țin de producția muzicală și munca în studio, astfel că, în momentul de față sunt textier, compozitor și orchestrator. În plus, îmi realizez în regim propriu și producția videoclipurilor. Nu în ultimul rând, am scos și câteva piese noi, produse exclusiv de mine, în colaborare cu Anuța Motofelea, Marina Marina, cu Alesia și câteva singur. În total vreo 8 piese, toate realizate în această perioadă.

Rep.: Cum au fost primele evenimente, după o pauză atât de lungă?

F. V.: Am reînceput activitatea artistică în forță, alături de românii din diaspora, care locuiesc în Roma. Mai exact, la invitația doamnei Luciana Ludușan, care este cea mai cunoscută și apreciată organizatoare de evenimente din Roma – Italia, am cântat un sfârșit de săptămână, pentru comunitatea de români de acolo. Ne-am bucurat cu toții să ne revedem și am simțit o energie minunată acolo, mai ales pentru faptul că au venit foarte multe persoane să mă vadă și să mă asculte cântând. A fost o experiență frumoasă și un restart exact asa cum îmi doream. După acest weekend de poveste la Roma, am cântat un sfârșit de săptămână în Franța, la Paris, de data aceasta la trei evenimente private. A fost o bucurie enorm de mare să mă reîntâlnesc cu oameni dragi, cu prietenii mei care locuiesc acolo, să dansăm, să cântăm și să ne distrăm din nou împreună, fără restricții. Din Paris am aterizat direct în Bucovina, mai exact la Câmpulung Moldovenesc, unde am cântat la un eveniment privat. M-am bucurat foarte mult pentru primirea călduroasă făcută de un public minunat pe care l-am întâlnit acolo. În concluzie, eu zic că a fost un restart foarte bun și sper să nu mai fim nevoiți să ne oprim din activitate niciodată!

Rep.: Am văzut că vei fi pe scena festivalului ”#love Reghin Day&Night”. Ești emoționat pentru reîntâlnirea cu publicul reghinean?

F. V.: Dacă sunt emoționat? Normal că sunt, mai ales că nu am mai cântat pentru reghinenii mei dragi, de la ediția Zilelor Reghinene din 2018. În 2019 nu s-a organizat, nu știu din ce motiv, iar în 2020 a fost an de pandemie. Anul acesta, autoritățile locale, cărora le mulțumesc pentru că m-au invitat să cânt acasă pentru reghinenii mei dragi, au gândit un alt fel de eveniment, cu altă viziune, care va pune accentul în prima parte a zilelor de festival, pe activități strict dedicate copiilor, iar seara, concerte oferite de artiști locali, lucru care mi se pare extraordinar. Peste tot în lume, pe unde am umblat, am întâlnit astfel de proiecte care pun în prim plan localnicii. Cred că e momentul să învățăm și noi să apreciem și să promovăm produsele comunității în care trăim. Fie că e vorba de muzică, de producători locali sau oameni de valoare pe care comunitatea ni-i oferă. În momentul în care vom scoate tot ce este bun la suprafață, prestigiul orașului nostru va crește și, în acest fel, ne vom putea bucura de respectul comunităților cu care ne învecinăm și, de ce nu?, de atenția și respectul viitorilor posibili investitori, care ar putea ajuta la dezvoltarea comunității noastre. În altă ordine de idei, abia aștept să mă reîntâlnesc cu reghinenii, să cântăm împreună, să le văd zâmbetele și să cream, ca de fiecare dată, o energie fantastică împreună. Seara de vineri este cu tematică RETRO, așa că am pregătit pe lângă piese proprii și câteva cover-uri din muzica ușoară românească, mai vechi de 15 ani, așa că îi invit în fața scenei și pe cei foarte tineri și pe cei trecuți puțin prin viață, pentru că voi avea pentru fiecare “un strop de fericire”.

Rep.: Care sunt planurile tale de viitor?

F.V.: După cum am spus mai sus, am început să pun accentul foarte serios pe producția muzicală, așa că lucrez deja la niște proiecte pentru artiști foarte cunoscuți și îndrăgiți la nivel național. Pe lângă asta, lucrez și pentru mine, pentru că urmează să lansez niște cântece frumoase. Urmează și niște colaborări și nu în ultimul rând, lucrez cu fetița mea, Alesia, la următorul ei single, după ce, în 27 mai a.c., i-am lansat primul ei cântec, intitulat “La mulți ani”, care poate fi văzut pe YouTube. Deci, este activitate atât de multă, încât uneori nu îmi mai ajunge timpul, lucru care mă bucură foarte mult!

Rep.: Câteva gânduri pentru cititorii Zi de Zi…

F.V.: Gânduri bune și îmbrățișări, din toată inima, celor care mă îndrăgesc și îmi susțin activitatea artistică. Abia aștept să ne reîntâlnim la spectacole, festivaluri sau evenimente private!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vine valul 4? Dublare a numărului de cazuri COVID-19 în Mureș, în 24 de ore!

Față de ziua precedentă, la nivelul județului Mureș au fost înregistrate 49 de cazuri noi …