Home / Slider / Premiera filmului Tata mută munții la Cinema Arta

Premiera filmului Tata mută munții la Cinema Arta

Distribuie

Tata mută munții, “thrillerul care te ține cu sufletul la gură” semnat de Daniel Sandu va putea fi văzut în premieră la Cinema Arta Târgu Mureș începând de sâmbătă, 24 iulie. Inspirat dintr-o întâmplare reală, Tata mută munții surprinde momentul în care Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Acesta se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că-l va găsi pe tânăr viu și nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide săși adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet încet, tatăl care, în frământarea lui refuză să accepte evidența, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate dintre om și natură.

Elena Purea, oaspetele special al premierei

Spectatorii din Târgu Mureș vor fi printre primii care vor putea vedea filmul pe marele ecran și vor avea ocazia să se întâlnească cu Daniel Sandu și Elena Purea la proiecția de sâmbătă, 24 iulie, ora 19.

“Eu cred într-un cinematograf, să-i zicem ‘maximalist’, pentru public – și încerc cu fiecare film să spun o poveste care să țină spectatorii cu sufletul la gură, să construiesc personaje puternice și atașante”, declara Daniel Sandu care semnează scenariul și regia.

Imaginea îi aparține lui Tudor Vladimir Panduru, scenografia Simonei Pădurețu, iar montajul lui Mircea Olteanu, Tudor Reu fiind producătorul executiv al filmului. Muzica de pe coloana sonoră este semnată de Petre Ioan Bog, compozitor de origine română, rezident în Los Angeles.

În distribuția filmului realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în coproducție cu Film i Väst, Filmgate Films, Studioul Cinematografic al Ministerului Culturii, Mindset Productions, Televiziunea Română și susținut prin Programul MEDIA Europa Creativă, spectatorii îi vor putea recunoaște pe actorii Adrian Titieni, Valeriu Andriuță, Judith State, Tudor Smoleanu, Elena Purea și Radu Botar.

Inspirat dintr-o întâmplare reală și filmat în 4K, Tata mută munții este distribuit de Voodoo Films și va putea fi văzut în cinematografe începând din 23 iulie.

(A.Z.)

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.