Home / Religie / „Tabăra din tinda bisericii”, în parohia Târgu-Mureș IX

„Tabăra din tinda bisericii”, în parohia Târgu-Mureș IX

În perioada 12-16 iulie 2021, în parohia Târgu Mureş IX (biserica de lemn „Sfântul Arhanghel Mihail”) sub coordonarea părintelui paroh Daniel Hancu,s-a desfășurat „Tabăra din tinda bisericii”, informează Arhiepiscopia Alba Iukia prin intermediul www.reintregirea.ro Activitatea s-a desfăşurat sub ocrotirea Maicii Domnului şi a Sfântului Paisie Aghioritul, în a căror zi de prăznuire a început acțiunea.

„În prima zi, după primirea celor 20 de copii şi rugăciunea de deschidere a unei tabere pentru tineri creştini, participanții, coordonaţi de socio-animatori, doamna preoteasă şi voluntari, au trăit bucuria petrecerii timpului împreună prin intermediul jocurilor de cunoaştere. În a doua zi, copiii au participat la activităţi desfăşurate la Palatul Copiilor (pictură, aeromodelism, dans şi gimnastică) sub îndrumarea binevoitoarelor cadre didactice ale acestei instituţii. A treia zi a adus, copiii s-au putut bucura de jocuri de dezvoltare personală, colaborare în echipă, imaginație și creativitate, precum şi de un scurt curs de prim ajutor, desfăşurate în Cetatea Târgumureşeană. În penultima zi a taberei, copiii au fost primiţi cu dragoste şi bucurie la Mănăstirea Jacul Românesc de către inimosul părinte Gheorghe Boboia care păstrează aprinsă aici candela credinţei şi slujirea monahală. Totodată, copiii au oferit o mână de ajutor obştii la îndeletnicirile câmpului, simțind mirosul fânului cosit și uscat. În ultima zi, copiii s-au împărtăşit cu Trupul Domnului Hristos şi au pornit într-o drumeţie la Zoo. La întoarcerea în biserica de lemn, copiii au primit diplome și daruri, ca răsplată pentru implicarea în activitățile desfășurate în cadrul taberei. Dăm slavă lui Dumnezeu, Maicii Preacurate şi Sfântului Paisie Aghioritul pentru bucuria şi reuşita acestor zile petrecute împreună.”, a precizat părintele Daniel Hancu citat de www.reintregirea.ro.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Administrația Bazinală de Apă Mureș participă la „Let’s Do It, România!” 2021

INFORMARE DE PRESĂAdministrația Bazinală de Apă Mureș, prin Sistemele de Gospodărire a Apelor, participă la …