Home / Consiliul Judetean Mures / ”Tinerii pentru un mediu curat”, la Sovata

”Tinerii pentru un mediu curat”, la Sovata

Distribuie

Consilierii județeni au aprobat, într-o ședință ordinară de lucru care a avut loc în data de 24 iunie, acordarea unei finanțări nerambursabile din bugetul județului Mureș, în valoare de 15.000 de lei, pentru susținerea proiectului ”Tinerii pentru un mediu curat.”

Educație pentru colectare selectivă

Proiectul este organizat de Asociaţia ”Administrația Natura 2000. Dealurile Târnavelor” și se va desfășura în orașul Sovata în perioada 15 septembrie – 15 noiembrie.

”Proiectul prezintă o problemă actuală a mediului înconjurător din zona mureșeană, și nu numai, și este structurat pentru mai multe clase de elevi, respectiv pentru grupuri de până la 15 persoane pentru cei implicați în mod direct, iar pentru cei implicați în mod indirect, pe familii sau grupuri organizate. Scopul concret al proiectului constă în asigurarea conștientizării importanței problemei managementul selectiv și sustenabil al deșeurilor în procesele economice și sociale ale stațiunii Sovata băi, în special în procesul de conservare și valorificarea sustenabilă a valorilor rezervației naturale „Lacul Ursu și arboretele pe sărături”, precum și conștientizarea importanței acestor valori naturale în rândul turiștilor și a populației locale. Acest proces este realizat prin formarea și implicarea elevilor și tinerilor din orașul Sovata în activitățile legate de colectare și management selectivă, precum și cele de conservare integrată”, se preciează în anexa care însoțelte expunerea de motive a proiectului.

Conform sursei citate, activitățile de instruire vor consta în sesiuni de formare, respectiv în ”câte o serie de sesiuni de câte 4 ore pentru 18 clase din ciclul primar și gimnazial, opt clase din ciclul liceal și trei grupe a câte 10-15 de tineri, cu participarea a 500 – 600 de persoane, având ca subiect un minim de instructaj privind cadrul legislativ și social al protecției mediului în general și al ariilor protejate în special, prezentarea managementul selectiv al deșeurilor, dezvoltarea capacităților sociale, de interacțiune personală și instruire, familiarizare în domeniul ghidajului turistic, respectiv dezvoltarea capacităților și posibilităților digitale asigurate de mediile de socializare în scopuri comunitare.”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.