Home / Eveniment / FOTO: Producătorii și artizanii locali, nelipsiți din cadrul ”#loveReghin DAY&NIGHT”

FOTO: Producătorii și artizanii locali, nelipsiți din cadrul ”#loveReghin DAY&NIGHT”

Distribuie

Pata de gust și culoare a festivalului ”#loveReghin DAY&NIGHT” a fost adusă de către producătorii și artizanii locali, protagoniștii unei noi ediții a deja cunoscutului Târg al producătorilor locali din Reghin.

Branduri precum ”Cseh tanya”, ”Laser Cuties”, brânzeturi maturate de Glăjărie, ”Dar cu Dor”, ”Meșterit de Codru”, produsele Gyepesi Erszebet, ”Purple Flower Box”, Atelierul de creație „Cu drag” au dat savoare zonei de intrare a festivalului ”#loveReghin DAY&NIGHT”.

Printre expozanți s-a numărat și Kiss Joszef Attila, apicultor din comuna Acățari, prezent cu un bogat sortiment apicol.

„Am început să ne ocupăm cu apicultura în anul 2000. Am început cu 10 familii de albine, în timp numărul acestora a crescut ajungând în prezent la peste o sută cu care mergem în pastorală. Acest lucru ne oferă posibilitatea să producem o diversitate de tipuri de miere. La rapiță, mergem în pastorală în județul Ilfov, la salcâm în Gorj sau Vâlcea, poliflora în județele Brăila și Constanța. Este o afacere de familie la care contribuie toată lumea, eu, părinții și copiii. Suntem o familie de albine care merg în pastorală alături de peste o sută de familii de albine”, ne-a declarat Kiss Joszef Attila.

Oferta de produse expusă în cadrul târgului de la Reghin a fost una bogată, de la mierea de rapiță, mierea de tei, mierea de pădure, mierea polifloră, până la produsele derivate având la bază mierea, săpunuri din ceară de albine și propolis, miere cu fructe și exotice (miere de salcâm cu papaya, cu ghimbir, cu aloe vera, miere cu migdale, goji și miere cu un mix de semințe. De asemenea, nu lipsesc produsele terapeutice, tinctură de propolis, la 10, respectiv 30 ml, sub formă de spray.

„Avem un punct de vânzare fix la Cluj-Napoca, în cadrul supermarketului Auchan din cartierul Iris. În ce privește județul Mureș, o dată pe lună suntem prezenți la Reghin și de două ori pe lună la Târgu Mureș în cadrul târgurilor destinate producătorilor locali. Sunt speranțe ca și la Târgu Mureș să avem din toamnă un punct de vânzare fix, ori undeva în zona de centru, ori la intrarea într-un mall sau supermarket”, a precizat Kiss Joszef Attila.

Importanța consumului de miere

„Este foarte important de știut faptul că mierea este un antibiotic natural. În același timp este și un aliment. Recomand clienților mei să consume zilnic miere, astfel încât aceștia să-și mențină sănătatea. Mai exact, să înlocuiască zahărul cu mierea. Este un aliment care trece prin organism foarte repede. Așa zisul zahăr din miere nu se depune, se elimină ușor și repede din organism în proporție de 99 %.”, a punctat Kiss Joszef Attila.

Blanche Art Boutique, locul unde visele prind culoare,

De la mierea de albine trecem la ”Blanche Art Boutique”, un brand extrem de simpatic făurit de Fekete Ferenczi Blanka. Dacă dorești un portret, o pictură cu o temă anume, o decorațiune din lemn pictată manual, îmbrăcăminte, genți și accesorii pictate manual sau ai o idee, ”Blanche Art Boutique” este alegerea mai mult decât ideală. De vină pentru această pasiune de a picta manual pe aproape orice este pandemia, cea care a făcut ca Blanka să aibă timp suficient la dispoziție pentru a pune în practică multe din ideile sale care nu au putut fi dezvoltate din lipsă de timp.

„Totul a început de la faptul că am fost nevoită să stau două săptămâni în concediu, apoi în concediu fără plată. Astfel s-a ivit ocazia să pun în practică tot ce mi-a trecut prin cap și nu am putut face din cauza timpului. Am tot făcut diverse lucruri, le-am postat pe net, și am văzut că feedbackul este unul extrem de pozitiv. Atunci mi-am spus: asta trebuie să fac, cu asta trebuie să merg mai departe. Cam asta e povestea începutului ”Blanche Art Boutique”, ne-a spus Blanka.

Prima operă de artă a pornit având ca suport o geacă de blugi, după care au urmat tot ce se putea încadra la termenul de vestimentație.

„Prima dată am pictat o geacă de-a mea, geacă de blugi, apoi a urmat altă geacă, o poșetă, apoi o fustă și tot așa până am pictat cam tot ce aveam prin casă. Am zis apoi că e cazul să cumpăr genți să le pictez, să le dau o alttă formă, mult mai artistică. Practic, pictez tot ce se poate picta. Sunt mai multe tehnici, dar cea mai apropiată mie este acrilul și tehnica mixtă. Dar îmi place și grafica, și multe alte tehnici, pot să le combin cum am eu chef, cum simt că ar putea să iasă ceva frumos. Pe lângă asta mai fac picturi, portrete, decorațiuni din lemn pentru copii. Sunt persoane care doresc un model anume, dar de regulă am stilul meu pe care merg, un fel de amprentă personală a fiecărui obiect pe care îl fac”, povestește Blanka.

Mai există timp și pentru propriile idei?

„Sincer să fiu, nu prea mai am timp și pentru mine. M-am gândit că ar fi cazul să-mi fac un pic de timp și pentru mine. Aș dori așa pentru mine să fac o pictură mare pe pânză cu niște aripi colorate. Am în minte această lucrare de foarte multă vreme pe care mi-aș dori foarte mult să o realizez. Nu știu de unde mi-a venit idea, așa simt eu că trebuie să pictez aripi”, spune Blanka.

În cadrul Târgului producătorilor locali, Blanka a experimentat pentru prima dată tatuajele temporare Henna.

„Este pentru prima dată când fac așa ceva. Aceste tatuaje temporare au la bază o substanță 100 % naturală obținută din planta henna, planta care pigmentează pielea natural prin oxidare. Ideea mi-a fost sugerată de la cineva din primărie, că ar fi indicat să fac și astfel de lucruri, în special pentru copii. Am acceptat cu drag și iată-mă făcând și acest lucru”, și-a încheiat Blanka mica sa poveste.

Cine vrea să afle mai multe, o poate face accesând pagina de Facebook Blanche Art Boutique.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.