VIDEO, FOTO: ”#loveReghin DAY&NIGHT”, (re)descoperirea frumuseții Pădurii Rotunde Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 744 Vizualizări

VIDEO, FOTO: ”#loveReghin DAY&NIGHT”, (re)descoperirea frumuseții Pădurii Rotunde

După o perioadă lungă în care Pădurea Rotundă era prea puțin pusă în valoare, municipalitatea reghineană a găsit de cuviință să ofere acestui minunat spațiu o frumoasă întrebuințare. Primul pas în acest sens a fost evenimentul dedicat Zilei Copilului. Feedbackul fiind unul pozitiv, firesc a urmat un nou pas concretizat prin festivalul ”#loveReghin DAY&NIGHT” organizat în weekendul trecut în perioada 23-24 iulie 2021.

„Evenimentul de 2 zile denumit #loveREGHIN Day & Night, cunoscut până acum sub denumirea de Zilele Reghinene, organizat în centrul orașului, se dorește a fi o versiune modernă a celui din anii trecuți, o versiune care își propune să se îndrepte într-o nouă direcție și să ridice manifestarea la un nivel superior, într-un mediu mai civilizat pentru reghineni. Am creat un nou brand pentru acest eveniment. L-am reinterpretat, l-am reîmprospătat și i-am atribuit noi valori. Am ales locul de desfășurare în așa fel încât să avem spațiu suficient, să nu deranjăm pe nimeni cu muzica, să nu încurcăm circulația. Un alt motiv întemeiat pentru alegerea locației a fost dorința noastră de a „ajuta” Pădurea Rotundă să-și recapete popularitatea și strălucirea de altădată. Din același motiv am conceput literele volumetrice pentru sigla #loveREGHIN, un gigant de 18 x 2 metri care va fi păstrat permanent la Pădurea Rotundă, devenind astfel o atracție turistică, un punct atractiv de promovare, un simbol pentru sentimenul care ne însoțește atunci când ne gândim la tot ceea ce înseamnă natură, comunitate, Reghin”, au precizat reprezentanții Primăriei Reghin.

Traseul aplicativ utilitar

Un moment special a fost cel din ziua de sâmbătă dedicat celor mici care au avut parte de numeroase programe puse la dispoziție de organizatori. Printre acestea s-au numărat și atelierele sportive, în frunte cu traseul aplicativ utilitar, atelierele de șut la poartă, aruncare la coș cu mingea de baschet precum și noul sport Teqball.

„Traseul aplicativ utilitar poate simula anumite obstacole pe care le poate avea un copil în viața de zi cu zi. Avem incluse în acest traseu lada cu mers în echilibru, trecerea peste o punte, trecerea printr-un tunel, mersul prin cercuri ca și cum s-ar merge pe pietre, precum și tot felul de escaladări. Astfel de elemente îi ajută pe copii în primul rând să-și dezvolte calitățile motrice, dar mai ales curajul. Dacă ne uităm la acest traseu, sunt unele obstacole care sunt la o înălțime destul de mare, le e cam frică să-l parcurgă din prima. Suntem implicați în aceste ateliere sportive toți profesorii de sport din oraș. O facem din plăcere, nu neapărat că ne-o cere cineva, pur și simplu o facem cu drag, sunt copiii noștri și ne bucurăm că fac activități sportive”, ne-a declarat Dănuț Moldovan, profesor de sport, Școala Gimnazială „Florea Bogdan” din Reghin.

Altă locație pusă la dispoziția celor mici a fost standul Bibliotecii Municipale „Petru Maior” unde cei mici au avut parte de jocul interactiv educativ „Animalele lumii”, jocul interactiv-educativ “Țările Europei”, jocul interactiv-educativ “Roata poveștilor”, jocul interactiv-educativ “Găsește diferențele între imagini” și nu în ultimul rând experimentul “Florile înfloresc” .

De la cununa de grâu la pictura pe pânză uriașă

În imediata apropiere au fost cei din cadrul Muzeului Etnografic ”Anton Badea” cu două ateliere inedite, de împletit coronițe din spice de grâu, respectiv cel de pictură pe pânză uriașă.

„Avem la standul nostru prezentat obiceiul cununii. Suntem în luna iulie, perioadă în care se coace grâul. Acest obicei popular al cununii de grâu invocă fertilitatea și rodnicia pământului, fapt pentru care am dorit să-l facem cunoscut copiilor, mai ales că are și o latură practică, împletim cununi din spice de grâu și din lavandă. Al doilea atelier este cel de pictură pe pânză uriașă. Este un atelier destul de creativ, copiii au venit însoți și de părinți care la rândul lor au pictat alături de cei mici. Am experimentat un astfel de atelier cu ocazia evenimentului dedicat Zilei Copilului avut loc tot aici, la Pădurea Rotundă. Din câte am înțeles, pânza pictată rezultată în urma acelei acțiuni va fi expusă publicului, astfel creațiile micilor artiști vor putea fi văzute de cât mai multă lume”, a precizat Roxana Man, directorul Muzeului Etnografic ”Anton Badea” din Reghin.

Tot în oferta zilei de sâmbătă a fost și cea venită din partea Centrului de Informare și Promovare Turistică Reghin, concretizată într-un atelier de lectură despre natură, drumeție, observare prigorii și degustare de produse locale.

Oferta Wonderland Kids Party pentru cei mici

Un punct de atracție pentru cei mici a fost cel adus de Wonderland Kids Party, atelier de slime cu sclipici de diverse culori, atelier de brățari/coliere personalizate, un „colț” amenajat pentru tir cu arcul, pictură pe figurine din gips (fluturași, buburuze, dinozauri, etc), traseu de tip exatlon, un loc amenajat pentru tatuaje cu sclipici și nu în ultimul rând un ring cu costume sumo pentru copii. La final, cei mici au avut parte și de un moment artistic interactiv susținut de cei de la Wonderland Kids Party.

„Am fost invitați de către Primăria Reghin să ne ocupăm de distracția copilașilor. Avem jocuri recreative și sportive în același timp unde cei mici pot încerca diverse activități. Pot astfel să-și depășească limitele, să iasă din zona de confort, să picteze, să-și facă brățări și tot felul de lucruri personalizate. Avem în primul rând atelierele unde se întâmplă atelierele de creație, de pictură, brățări, tatuaje cu sclipici. Apoi urmează un mini traseu de tip exatlon unde copilașii ies din confort și fac diverse activități sportive. Nu în ultimul rând, cei mici au avut parte de o arenă de joc cu costume sumo, precum și o zonă de tir cu arcul unde copilașii pot testa cum e să tragi cu arcul la țintă. La Reghin suntem prezenți șase persoane care se ocupă de distracția copilașilor. După terminarea atelierelor de creație am urcat pe scenă unde am susținut un mini spectacol interactiv. Sunt extrem de important astfel de activități pentru copii, mai ales într-un astfel de spațiu minunat cum este cel de la Pădurea Rotundă. Copiii au nevoie în primul rând de atenție, indiferent din partea cui vine, a părinților sau din partea unor persoane special dedicate pentru acest lucru, să facă anumite lucruri, să-și consume energia, să-și petreacă timpul într-un mod cât mai plăcut și cât mai frumos, iar noi tocmai de acest lucru ne ocupăm”, a precizat Adrian Manolea, Wonderland Kids Party.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE